Wengen, Grindelwald, Mürren och Montafon
Webbversion
194 bk alpine solution mot vit
Puderpost 16 december 2019
640x640transp
640x640transp 640x640transp
Hört talas om Jungfrau och Montafon?
340 %c2%a4Skiers
Jungfrau
Schweiziska Jungfrau är en av våra absoluta favoriter i alperna, älskat av både oss och våra kunder. Området måste betecknas som ett riktigt vinterparadis men är även en fantastisk destination på sommarhalvåret. Vintertid finns över 200 km pist att utforska i anslutning till de tre otroligt charmiga orterna Grindelwald, Wengen och Mürren. För dem som inte åker utförs finns ett väl utbyggt nät med leder för vintervandring, snöskovandring och längdåkning. Både skidåkare och icke-skidåkare tar sig enkelt och smidigt runt i Jungfrau-området med tåg och vanliga liftar. Vi rekommenderar såväl Jungfraujoch, ”Top of Europe”, 3 400 meter över havet, som Schilthorn Piz Gloria, 2 900 meter över havet. Både vidunderlig utsikt och frisk luft utlovas. Från Piz Gloria kan du ta Jungfraus brantaste pist direkt ner i systemet som alternativ till att ta liften.
341 007
Grindelwald, Wengen och Mürren
De olika byarna har alla sin speciella charm och särprägel. Bilfria Wengen bjuder på fantastiska vyer och här kan du ta Wengens berömda World Cup backe ända ner till byn. Även Mürren är en bilfri by med mysiga små bygator och känt bland annat för att James Bond-filmen ”I hennes majestäts hemliga tjänst” spelades in här. Grindelwald är den största av de tre byarna med charmig bebyggelse, shopping, pubar och restauranger och en magnifik utsikt över Eigers nordsida. Transporterna i området sker i mycket stor utsträckning med tåg, även upp till skidområdet. Naturligtvis är det även kompletterat med vanliga liftar och kabinbanor. Lagom till denna vinter invigs en helt ny tiopersoners gondol som får en ny terminal i Grindelwald och till nästföljande vintersäsong kommer man att kunna åka lift upp till Jungfraujoch och Eiger-glaciären.

Hållbarhet är något som man kommit långt med och värnar om i Jungfrau. Tågnätet är synnerligen väl utbyggt både inom Jungfrau och vidare ut i landet. Det går till exempel utmärkt att ta tåget från Zurich flygplats och stiga av mitt i Grindelwald.
343 009
Montafon
Ett lite bortglömt och mindre känt område är Montafon-dalen i Vorarlberg i den västra delen av Österrike. Skidområdet består av ett antal mindre orter som byggts samman till ett av Österrikes största skidområden kallat Silvretta Montafon. Skidområdet har 74 liftar och 295 km pist. Naturligtvis finns även fina förutsättningar för vintervandring, snöskovandring, kälkåkning, längdåkning mm. Huvudorterna i systemet är Gaschurn, Schruns och St Gallenkirch. De betydligt mer välkända orterna St Anton och Lech ligger i granndalen. Den som åker hit får uppleva genuin alpmiljö, skidåkning för alla typer av åkare och sällan några liftköer. Runt huvudorten Schruns ligger skidsystemen Silvretta Nova, Hochjoch, Silbertal och Gargellen. Från Gargellen kan man med hjälp av stighudar ta sig på skidor bort till Davos-Klosters. Vi kan rekommendera den trevliga dagsturen Madrisa Loop tour. Det är en relativt enkel dagstur men som kräver stighudar och där man tar sig från Österrike till Schweiz och Davos/Klosters och sedan tillbaka igen via toppen av Madrisa. Montafon-dalen med skidområdet Silvretta Montafon ligger på ca två timmars transfer från Zürich flygplats. Montafon är liksom Jungfrau i Schweiz även perfekta destinationer för den aktiva sommar- eller höstkonferensen.

Låter det lockande? Vill du veta mer eller få offert? Kontakta oss här.
328 %c2%a4%c2%a4 BKTS2019
Följ oss:
Klicka för att följa oss på Facebook
Klicka för att följa oss på YouTube
Klicka för att dela på LinkedIn
Avanmälan
$$$open$$