Konst att se fram emot
Webbversion
349 BK TS Logo transparant mot vit
Kulturbrev 23 oktober 2020
640x640transp
640x640transp 640x640transp
440 neutronBomb007
Documenta och Venedigbiennalen 2022

Samtidskonstkollektivet Ruangrupa grundades i Jakarta och utsågs förra året till konstnärlig ledare för documenta 15 sommaren 2022. Det blir första gången som utställningen kurateras av en grupp och likaså första gången kuratorerna kommer från Asien. Gruppen har deltagit i en mängd utställningar på Istanbulbiennalen, Singapore Biennale och São Paulos internationella konstbiennal. Tillsammans driver de olika projekt som galleri, onlinetidning, radio, konstskolan och festival.

Nordiska paviljongen på nästa Venedigbiennal blir helsamisk! Textilkonstnären Britta Marakatt-Labbas verk ”Historja” från 2003–2007 visades på documenta redan 2017. Hon arbetar framför allt med textilt broderi, akvarellmålning och litografier med motiv som anknyter till samisk kultur. 59:e Venedigbiennalen pågår från 23 april till 27 november 2022 och kurator är Cecilia Alemani.
441 neutronBomb008
Munchmuseet

Invigningen av nya och spännande Munchmuseet i Oslo kommer allt närmre. Läs mer här om hur arbetet fortskrider och vad besökaren har att se fram emot. Sedan man började bygga operahuset i Bjørvika 2003 har det varit full aktivitet i området som i framtiden blir Oslos kulturella och urbana centrum. Här är ett exempel på hur resan kan se ut.
438 sjunganer
Förbättringar på gång
Trots att läget just nu begränsar vårt resande är det likväl spännande anpassningar och förbättringar på gång.
Avbeställningsskydd och reseförsäkringar ses just nu över av försäkringsbolagen. Vi följer utvecklingen för att kunna erbjuda våra kunder de bästa lösningarna framöver.

Ny teknik medger nu också att gruppdeltagaren använder sin egen Iphone/smartphone istället för en lånad audioguide. Det innebär att man både kan höra guiden bättre och hålla rekommenderad distans till övriga i gruppen. Rådgör gärna med oss gällande ditt och din förenings framtida resande. Vi håller koll!
437 %c2%a4 2020 BKTS 7
Följ oss:
Klicka för att följa oss på Facebook
Klicka för att följa oss på YouTube
Klicka för att dela på LinkedIn
Avanmälan
$$$open$$