Höstresor till våra grannländer
Webbversion
349 BK TS Logo transparant mot vit
Kulturbrev 7 maj 2021
640x640transp
640x640transp 640x640transp
463 Svenska rallyy
Konst och kultur i Svenska Pommern

Det sägs att inte ett öga var torrt den dagen 1815 då den blågula flaggan halades för allra sista gången i den mångkulturella besittningen Svenska Pommern. Även om det idag tycks ligga i en utkant, var det under många år en spännande mötesplats mellan svensk och tysk litteratur och kultur. Först var Szczecin huvudort och därefter Greifswald. Vi besöker båda städerna och serveras under fem dagar såväl stad som landsbygd med fokus på fina konst- och kulturupplevelser. Caspar David Friedrich Zentrum får besök av oss, liksom Pommersches Landesmuseum och Rostocker Kunsthalle. Möjlighet ges att följa med på ett musikarrangemang på Szczecins Filharmoni, det resliga vita ”Ispalatset”. Läs mer i detaljprogrammet. Resan görs i samarbete med Göteborgs Konstförening och information om hur du blir medlem hittar du här. Bokningsstart är 10 maj.
464 Svenska rallyt
Danmark med Vasamuseets Vänner

Med boende i Sundets Pärla tar vi ett varv runt Öresund och på vägen besöker vi Vikingeskibsmuseet i Roskilde,
Helsingörs prisbelönta Sjöfartsmuseum, Beredskapsmuseets i Viken och Kronborg Slott. Bli medlem i föreningen här och titta närmre på resans innehåll här.
465 Svenska rallyt %c3%a4r slut
Sjöhistoriskt i Finland
Föreningen Sjöhistoriska Vänner väljer Finland som årets resmål och vi är glada och stolta över att vi får vara med och arrangera. Forum  Marinum, Åbo Slott, Pernovarvet, Finlands sjöhistoriska museum i Kotka, Lovisa Sjöfartsmuseum och Sveaborg fästning är några av de saker vi upplever tillsammans. Läs mer här.
437 %c2%a4 2020 BKTS 7
Följ oss:
Klicka för att följa oss på Facebook
Klicka för att följa oss på YouTube
Klicka för att dela på LinkedIn
Avanmälan
$$$open$$