Att möta andra och sig själv Webversion
Låt oss mötas – öga mot öga i tystnad
Fredagens terrorattack i Stockholm påverkar oss alla. Jag la blommor vid platsen i går, platsen jag på fredagen passerade 10 minuter innan lastbilen gjorde det. Nu är där en plats starkt präglad av sorg och hoppfullhet. En kvinna bjuder på gratis kramar på Sergelstorg och jag läser en handskriven lapp som ligger i blomhavet: Tillsammans är vi starka. Tillsammans! Just så är det och för att våga vara tillsammans måste vi våga se varandra.

Gestalt i Sverige hade planerat ett event i Kungsträdgården redan innan fredagens händelse. Ett event som känns ännu viktigare nu. 

Välkommen till Kungsträdgården 7 maj för att mötas, öga mot öga i tystnad!
Vad ger 60 sekunders tyst ögonkontakt med en främmande människa dig? Kan det verkligen bli ett möte? Välkommen till Kungsträdgården och pröva du också. Den enda instruktionen du får är att lägga märke till vad som sker med dig själv ”här och nu” under denna tid.
Plats: Kungsträdgården utanför Café Opera
Tid: 7 maj kl 12.00 och framåt.

Välkommen Helena Törnblom
Nu är rekryteringen klar och styrelsen har utsett Helena Törnblom till ny verksamhetsledare för Gestaltakademin. Helena börjar den 1 juli. Hon har varit chef större delen av sitt yrkesverksamma liv, under 13 år som rektor inom allt ifrån grundskola via gymnasium till yrkeshögskola med vuxna studenter. Helena ser framemot att sätta sig in i verksamheten under våren.

Läs Helenas egen presentation här


Nu kör vi fler kurser i Göteborg!
Stina Stemme och Ulf Klingvall kör för tredje omgången Grundkurs i personlig utveckling på Västkusten! Den här gången på Gits gård, Falkenberg under fyra tillfällen med start i september. 
Kursinformation

För första gången erbjuder vi vidareutbildningen Vässa din gestaltkompetens med Judith Beermann Zeligson i Göteborg. Kursen ges under vt-18, och anmäler du dig före 1 okt ges en Early bird-rabatt på 1 000 kr. 
Kursinformation
Passa på att lyssna på poddar under påskhelgen
Lasse och Margaretas Psykologbyrå: Psykologbyrå är en podcast med psykologerna Margareta Berggren och Lars Övling. Podden behandlar vardagspsykologi, allt från hur man präglats av syskonskaran till stresshantering eller förälskelser. Nya avsnitt varannan måndag

Existenspodden: Över 12 000 lyssnare har hittat till nya Existenspodden. I fjärde avsnittet träffar Agneta Lagercrantz prästen Ted Harris - om att hitta till våra inre rum och ett språk för mening, livskraft, upptäckarlust och längtan. Nya avsnitt varannan vecka
Hur förändra världen utan att skada dig själv eller andra?
Vi erbjuder en 3-dagars workshop tillsammans med Eugenio Molini och Jojo Tuulikki Oinonen 19-21 maj. 

Workshopen vänder sig till dig som är förändringsledare, chef, konsult, forskare och medborgare och som strävar efter att påverka organisationen, samhället eller sammanhanget du lever i.

Eugenio och Jojo delar med sig av grunderna i arbetet de gör när de tränar människor som du, i att kunna driva förändring med större impact, samtidigt som du åsamkar mindre skada hos de som kommer att bli påverkade av förändringen.
Kursinformation
Kalendarium
17 april   Sista chansen boka in sig på Samskapande organisationer

24 april   Informationsmöte om Praktisk förändringsledning

25 april   Tisdagssem, Alarmerande psykisk ohälsa eller diagnossjuka?

4-6 maj   Workshop, Möten med mening (3 platser kvar)

Hela kalendariet
Avanmälning