Inspireras till en satsning på dig själv Webversion
Att se verkligheten som den
faktiskt är
"Essensen i gestaltmetodiken för mig, handlar om att undersöka hur det FAKTISKT ser ut här och nu, att få bort fantasier och hittepågrejer och hur det borde se ut. Det är gummistövlar på och att våga stå rakt ner i myllan och acceptera, så här är det just nu. Det är först då man kan ta steget framåt. Många av oss lever idag som om verkligheten vore på ett visst sätt. Jag försöker också att inte döma och värdera det som andra säger och undviker att ge råd och lösningar, svaret finns inom oss."
Läs om Kicki Rongedals syn på att vara gestaltterapeut 
Från operatör på Sandvik till doktorant på KTH

"Nu har jag en djupare förståelse för hur organisationer fungerar och hur svårt det är att arbeta med utveckling i en stor organisation som dessutom har en lång framgångsrik historia."
Läs om Håkan Nilssons resa från verkstadsgolvet till de akademiska korridorerna

Vad gör digitaliseringen med oss?
Marie Ryd från MissingLink/Holone i samskapande med Gestaltakademin ger fakta och inspiration. Vi utforskar hur vi och våra relationer påverkas av företeelser som sociala medier, ständig nåbarhet, krav på snabbhet, allt kortare meningar och total avsaknad av kroppsspråk och sinnesförnimmelser från en annan människa.

3 april mellan 16.00 – 19:30
NAV:lab Markusplatsen 9
395 SEK inkl moms

Anmäl dig här
Relationens betydelse för samtalsklimatet
- Genom att sätta sig in i andras perspektiv och bli en bättre lyssnare går det att undvika konflikter, få till bättre samtal och hitta oväntade lösningar på arbetsplatsen, säger Ia Mårtensson-Astvik leg. psykoterapeut och dipl. gestaltterapeut i en artikel i Svenska kyrkans arbetsgivarorganisations magasin ducatus nr5.2016
Läs hela artikeln här

Nästa omgång av vår 10-dagars utbildning med Ia och Yvonne Jernberg startar vt-18. Kursbeskrivning
Gestalt i Sverige rapporterar om sin väg mot en mänskligare värld
Projektet Gestalt i Sverige har nu pågått intensivt sedan ett år tillbaka och vi har steg för steg närmat oss ett förverkligande av vår framväxande vision. Med höstens crowdfunding har vi uppnått vårt budgetmål och beslutet om att fullborda projekte. Funktionaliteter för websidan tas fram parallellt med att ett redaktionsråd arbetar för att ta fram material att fylla siten med. 
Kontakta Lars Berg om du vill bidra på något sätt! lars@egenart.info

Kolla in en enklare version av hemsidan här 

Läs hela rapporten här 
Kalendarium
1 april   Sista ansökningsdag för
- Fördjupad personlig utveckling
- Terapeutprogrammet
- Organisationsprogrammet
- Samskapande organisationer

4 april   Med dialogen som verktyg, tisdagsseminarium

7-8 april   Nyfiken på gestaltmetodiken

10 april   Prova-på-gestalt

Hela kalendariet


Avanmälning