Gestalt i Sverige har beslutat att börja processen med att bygga vår gemensamma Gestaltsajt!
Efter det fina gensvaret på novembermötet har vi nu satt ner foten och bestämt oss för GO! I bred samverkan med alla med samma grundvärderingar startar nu arbetet med att skapa en mötesplats, på webben, sociala media och i den fysiska verkligheten, där vi skapar kontakt, tillit, nyfikenhet och nya relationer med människor och grupper vi inte når idag.

Det finns flera syften med siten Gestalt i Sverige:
  - Att ha en kontaktyta med samhället runt oss där vi kan berätta hur vi bidrar till en mänskligare värld och lyssna på behov som vi kan inspireras av och engagera oss i om vi vill.
  - Att presentera applikationer som kan ge en smak av gestalt, som skapar nyfikenhet.
  - Att presentera gestaltutövares bidrag i form av korta videos, poddar, textreportage m m.
  - Att presentera evenemang och initiativ vi tar i olika frågor.
  - med mera…

Länk till skiss över hur sidan skulle kunna se ut ..


Ekonomi
Vi har nu samlat in 125 000:- och kan därför starta bygget av siten. Alla syften ovan kanske inte kan uppnås i ett första skede, så alla bidrag är fortfarande välkomna!

Bidrag ges via denna länk…

Ni som redan aviserat att ni vill bidra kommer inom kort att få en faktura från Ulf Petrén.

Så här går arbetet vidare
En projektgrupp som kikar på format, form och design startar nu med att ta fram en kravspec på vad siten Gestalt i Sverige.1 ska innehålla. I nästa steg anlitas specialist som börja bygga. Sammankallande är Monica Hagbok.

Den grupp som varit med under föreberedelsefasen utgör nu styr-/beställargrupp, där ingår Gestaltakademin, FGO och SAG. Per Andersson är sammankallande.

Vi har också börjat sätta samman redaktionsråd som ska jobba med innehållet, samt början till en förvaltningsorganisation. Vill du bidra i någon av dessa grupper hör av dig till Monica.hagbok@gestaltakademin.se så skickar hon det vidare till rätt gruppering.

 
Gestalt i Sverige
2017-02-09

 

Per Andersson                Marie Söderberg                                       Jojo Tuulikki Oinonen

GA                                       FGO                                                           SAG