Yes, we can...våga satsa, våga testa, nya vanor och nya vägar. Webversion
Mänskligare värld med Gestalt
Nu har det hänt igen, jag följer med stigande olustkänsla händelserna i Bryssel. Terrorattentaten kommer allt närmare min egen trygga vardag. DNs mörka artikel, Vreden på Östermalm i helgen om den rädsla och oro som finns kring det som sker i Sverige idag. Hur SDs tankar får allt större gehör. Vad kan vi göra, hur kan vi bidra till en mänskligare värld där människor kan mötas och lyssna på varandra?

Läs hela rektorn har ordet
1 april - dags uppgradera!
Är det dags att uppgradera dig själv? Vi uppgraderar våra mobiler, våra datorer, en del uppgraderar till och med sin partner. Men hur gör du för att uppgradera dig själv?
Att gå en kurs är ett sätt. En kurs som hjälper dig att utveckla dig själv och hitta vilka val du vill göra i ditt liv kan leda till en uppgradering eller till insikten att du inte behöver uppgraderas. Du duger som du är!

Den 1 april är sista dagen att söka följande utbildningar:
Fördjupad personlig utveckling (16 dagar)
Gestaltmetodik i organisationer/Samverkande organisationer (1 år)
Organisationsprogrammet (3 år)
Terapeutprogrammet (3 år)

Vänta inte för länge med att satsa på din egen programvara!

Nyfiken på hela hösten utbud? Läs mer på hemsidan
Avslut. chefens svåraste samtal
Hur berättar man för en medarbetare att hon eller han är på väg att förlora jobbet? Att förlora sitt jobb triggar ofta igång väldigt många känslor. Förr eller senare kommer alla chefer till situationen där en medarbetare mot sin vilja måste lämna sitt uppdrag eller sin arbetsplats.

Avslut. Chefens svåra samtalvänder sig till dig som är chef och vill utveckla din kompetens för att genomföra avslutssamtal. Du lär dig att förstå din medarbetares och ditt eget beteende och får insikt om betydelsen av ett humanistiskt förhållningssätt. Boken är skriven av Anna Svertbeck Lilja, diplomerad från Gestaltakademins Organisationsprogram. 

Boken finns att köpa hos oss och den 31 maj håller Anna Svartbeck Lilja ett tisdagsseminarium i ämnet.
I dag förstår jag bättre vad problem i en organisation beror på....
Tina Molund, HR-chef på Ikea i Sydostasien kom i kontakt med Gestaltakademin som HR-chef på Sveriges Television på 90-talet och har sedan gått flera gestaltutbildningar och också tagit in gestaltkonsulter i sina verksamheter som HR-chef på en advokatbyrå och senare på Säpo.

– Idag förstår jag bättre vad problem i en organisation beror på och hur man genomför verkliga förändringar. Under många år har jag jobbat med olika konsulter som alltid envisats med att man skulle göra målbilder och modeller för målstyrning. Det var ingen som lyckades med det, någonsin. Nej, förändringen kan ju inte komma från målet, det kommer ur nuläget.

Läs hela artikeln

Intresserad av att själv gå en utbildning? Läs om vårt Organisationsprogram
Kalendarium

9-10 april, Nyfiken på gestaltmetodiken, Göteborg

12 april, Konfilkthantering, tisdagsseminarium, Stockholm

15-16 april, Nyfiken på gestaltmetodiken, Uppsala

22-23 april, Nyfiken på gestaltmetodiken, Stockholm

Avanmälning