Terminens sista Nyhetsbrev med både examinationer och agila arbetssätt, med nya forum och kraftfulla lärdomar.  Webbversion
Kraftfulla lärdomar 
Nu närmar sig sommaren, även om den till vädret varit här nästan hela maj. Den 24 maj hade vi diplomeringsceremoni och fest för de två grupper som gått klart Terapeutprogrammet och Organisationsprogrammet. Jag hade turen att få delta på Terapeutprogrammets examination och på Organisationsprogrammets avslutande workshop. Det var tydligt hur man under de här 3-4 åren tränar sig i och blir skicklig på att uppmärksamma detaljer, göra noggranna avväganden samt att därefter ta nästa steg. På så sätt driver man samtalet, gruppen, övningen, terapitillfället vidare. Det är också tydligt hur kraftfullt gestaltmetoden fungerar för människor. Under workshopen gjorde vi en till synes enkel övning, som ledde till diskussioner och samtal under 1,5 timme. Vi hade kunnat prata och reflektera lika lång tid till, många nya insikter föll på plats. Ett särskilt grattis till avgångsklasserna!

Förutom att våren varit varm och våra utbildade studerande imponerar stort, har vi arbetat vidare på andra utbildningar, hittat nya arbetssätt, tagit nya kontakter som vi hoppas leder till fortsatt utvecklig av Gestaltakademin. Vi på kontoret ser fram mot ett nytt läsår!
Varmt välkomna att titta in på vår hemsida för att se våra nya utbildningar och kurser!

GLAD SOMMAR!
Helena Törnblom
, verksamhetsledare
Teal, Agilt och Gestalt - visst hänger det ihop?!?
Vi har verktygen och förhållningssätten och ska nu se över hur vi bäst kan erbjuda detta till företag och organisationer.
Gestaltakademin kommer att bjuda in alla som har gått någon av våra organisationsutbildningar till en workshop på temat i form av en Open Space. Syftet är att ge plats för dialoger, öka medvetenheten om vilka möjligheter och vägar som kan finnas samt undersöka vad det finns energi för att göra rent konkret.

Vår förhoppning är att det utmynnar i någon eller några arbetsgrupper som vill jobba vidare med teal, Agilt och Gestalt.

Intresserad? Kontakta Pia Fredriksson>>

Gestaltpraktiker i Organisation
Silvia Caratelli bjuder in till ett virtuellt forum för dig som har arbetat, arbetar eller kommer att arbeta som Gestaltpraktiker i Organisation. Här kan du nätverka med personer som har liknande utmaningar som du för att diskutera med dem, samt ge och få nyttig vägledning eller inspiration. Här kan du också komma i kontakt med kollegor som du kan tänka dig samarbeta med i uppdrag utifrån en specifik bakgrund eller kompetens.
Nyfiken? Kolla in LinkedIn här>>
Organisationsprogrammet startar i januari -19
I januari i år startade 17 personer år 1 på O, nästa omgång kommer att starta kommande januari -19. Än är det alltså möjligt att söka. Datum och ansökningshandlingar uppdateras inom kort på hemsidan>>
Livet och jag, hur utvecklar jag mitt liv? 
Från och med hösten erbjuder vi en ny kurs: Livet och jag. Vi ger den både som 2-dagars kurs men även i en studiecirkelsform med 5 måndag kvällar. Längtar du efter att känna dig mer levande? Skulle du vilja veta mera om vad som hindrar dig från det? Genom samtal, upplevelsebaserade övningar och en del teori, hjälps vi åt att komma vidare i växandet.
Läs mer om 2-dagars kursen här>>
Läs mer om 5x2,5 h kursen här>>

Höstens tisdagsseminarier klara
Vi startar höstens tisdagsseminarieprogram med frågan: "Får man inte ens må lite dåligt...?", 18 september
Samtalet leds av Ann Lagerström, existentiell coach och grundare av Institutet för existentiell praktik, och Monika Trozell, gestaltterapeut och leg psykoterapeut.

Höstens fortsatta program:
16 okt, Den inre kritikern
13 nov, Tillit i organisationer
4 dec, Polariteter

Mer information publiceras löpande på siten>>
Kalendarium
juni Sök de sista platserna till septembers två starter av 16-dagars kurs i personlig utveckling>>

15 juni Sista anmälan till Praktisk handledarutbildning>>

21 juni - 6 augusti Kontoret har sommarstängt

Höstens kalendarium>>

Avanmälning