Under Bokmässan arrangeras en kväll tillägnad klimatet på Göteborgs Konserthus. Medverkar gör bland andra Greta Thunberg, David Wallace-Wells, Annika Norlin och Göteborgssymfonikerna.
4974 BOK sidhuvud press svenska
25 juni 2019
Läs på webben
5468 Klimatkvall 600x392 webb
640x640transp
Pressmeddelande 2019-06-25
Klimatkväll på Bokmässan i höst – idag släpps biljetterna
640x640transp
Idag släpps biljetterna till en kväll tillägnad klimatet, som arrangeras på Göteborgs Konserthus under Bokmässan i höst. Medverkar gör bland andra Greta Thunberg, David Wallace-Wells, Annika Norlin och Göteborgssymfonikerna.

Klimatkrisen är akut. Mycket talar för att de kommande decennierna är avgörande för vår framtid. Det väcker oro och frågor – men också engagemang och en vilja att förändra. Därför bjuder Bokmässan, Dagens Nyheter, Bokförlaget Polaris och Svenska kyrkan in till en kväll för klimatet, med musik, samtal och tankar. Klimatkvällen arrangeras på Göteborgs Konserthus fredagen den 27 september, och sätter ljus på framtidens stora ödesfråga.

– Krisen för klimatet kräver starka samarbeten och engagemang av alla. Med en helkväll på Konserthuset kompletterar vi våra klimatseminarier på Bokmässan och når ut till ännu fler, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan.

– Människors ökande engagemang i klimatfrågan kan vara en ”social tipping point” – ett historiskt skred i tiden. Vi har alla fått både ansvaret och privilegiet att vara med när det händer, säger Björn Wiman, kulturchef på Dagens Nyheter.

I programmet medverkar klimataktivisten Greta Thunberg, på länk från USA, samt David Wallace-Wells, amerikansk journalist och författare till boken Den obeboeliga planeten (Albert Bonniers Förlag). Annika Norlin, som fick en Grammis för Årets hållbara artist 2019, uppträder tillsammans med en stråkensemble från Göteborgssymfonikerna. DN:s kulturchef Björn Wiman samtalar med opinionsbildaren Anders Wijkman och ärkebiskop Antje Jackelén om institutionernas roll och ansvar för klimatkrisen. Dessutom möts Amanda Svensson, författare, Frida Hylander, klimatpsykolog, Martin Hedberg, meteorolog och DN:s krönikör Fredrik Strage i ett samtal.

Klimatkvällen arrangeras i samarbete med Göteborgs Konserthus. Biljetter köps via Konserthusets hemsida >>

Biljettpriset är 200 kr (150 kr för DN-prenumeranter och innehavare av Bokmässans Guldkort).

Pressbild Klimatkväll >>

Bokmässan i Göteborg pågår under 26–29 september. Seminarieprogrammet presenterades i Stockholm och Göteborg den 28 maj. Årets temasatsningar är Sydkorea, som är hedersgäst och temaland, Medievetenhet samt Jämställdhet.

Läs mer på www.bokmassan.se

För mer information, kontakta
Charlotta Parkås
, presskontakt Bokmässan
0736-60 69 61
chp@bokmassan.se
                             
                                    


Bokmässan äger rum 26–29 september 2019 på Svenska Mässan i Göteborg.
Tre teman på Bokmässan 2019: Sydkorea, Jämställdhet och Medievetenhet (MIK).


1260 facebook icon     1259 twitter icon     1258 instagram icon

Om du inte längre vill ha våra pressmeddelanden, avregistrera dig här.
Vill du veta mer om hur vi behandlar dina personuppgifter? Läs om det i vår integritetspolicy.

Bokmässan, 412 94 Göteborg.
Hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00