Den turkiska författaren och människorättsaktivisten Aslı Erdoğan kommer till Bokmässan.
19 september 2017 Avanmälan | www.bokmassan.se | hej@bokmassan.se
Läs på webben
Aslı Erdoğan till Bokmässan

Den turkiska författaren och människorättsaktivisten Aslı Erdoğan kommer till Bokmässan. Erdogans besök på Bokmässan blir hennes första utlandsresa sedan reseförbudet hävdes.

Erdogan greps förra sommaren och satt inlåst i 132 dagar anklagad för ”terrorpropaganda” innan hon släpptes i december. Rättsprocessen strider enligt juridiska experter mot såväl den turkiska författningen som mot den europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna. När hon släpptes ur fängelset fick hon reseförbud som inte hävdes förrän i juni.

Efter de tre romanerna Den mirakulöse mandarinen, Staden i den röda kappan och Stenbyggnaden kommer lagom till Bokmässan artikel- och essäsamlingen Inte ens tystnaden är längre vår egen, texter om den rådande politiska situationen i Turkiet, övergrepp mot minoriteter och hot mot yttrandefriheten. 

Aslı Erdoğan medverkar på Debattscenen lördag kl 17.00-17.45 i ett samtal om yttrandefrihet, mänskliga rättigheter och den rådande politiska situationen i Turkiet.

Läs hela programmet för Bokmässan på www.bokmassan.se.

För mer information, kontakta
Joanna Wahlsten, presskontakt
031-708 84 13
jw@bokmassan.se


         

Bokmässan är Nordens största kulturevenemang med 100 000 besök årligen och äger rum 28 september –1 oktober 2017 på Svenska Mässan i Göteborg. Tema för Bokmässan 2017 är bildning och Finland 100 år.

Om du inte längre vill ha vårt nyhetsbrev, avregistrera dig här.

Bok & Bibliotek i Norden AB, 412 94 Göteborg
Besök Bokmässans hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00