29 september 2017 Avanmälan | www.bokmassan.se | hej@bokmassan.se
Läs på webben
Bokmässan bjuder in till manifestation mot rasism 30 september

Lördagen den 30 september demonstrerar Nordiska Motståndsrörelsen på gatorna i Göteborg. Bokmässan bjuder in till en manifestation mot rasism samma dag.

Bokmässan arrangerar en manifestation mot rasism för att försvara den värdegrund som det demokratiska samhället vilar på. Genom demokrati, yttrandefrihet och bildning kan mörka krafter bekämpas och allas lika värde stärkas. Deltar i manifestationen gör bland andra författaren Navid Modiri, biskop Per Eckerdal och kommunalrådet David Lega.

Dessutom har Bokmässan beslutat att skänka tre kronor per besökare under lördagen till tre organisationer som arbetar med bildning och på så vis främjar tolerans i samhället. De tre organisationerna som får dela på pengarna är Föreningen Grävande Journalister, Teskedsorden och nätrörelsen #jagärhär. På scen finns företrädarna Terje Carlsson, Camilla Nagler och Mina Dennert för att delta i manifestationen.

Under mässans fyra dagar delar Bokmässan ut boken Tackla hatet: om näthat, hot – och hur du skyddar dig av Rebecka Bohlin ut till totalt 1000 besökare på Bokmässan, närmare bestämt de 250 första varje dag.

Manifestationen äger rum lördagen den 30 september klockan 09.30 på Café Skrivas scen i F-hallen på Bokmässan.

För mer information, kontakta
Joanna Wahlsten, presskontakt
031-708 84 13
jw@bokmassan.se


         

Bokmässan är Nordens största kulturevenemang med 100 000 besök årligen och äger rum 28 september –1 oktober 2017 på Svenska Mässan i Göteborg. Tema för Bokmässan 2017 är bildning och Finland 100 år.

Om du inte längre vill ha vårt nyhetsbrev, avregistrera dig här.

Bok & Bibliotek i Norden AB, 412 94 Göteborg
Besök Bokmässans hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00