I dag lanseras Bokmässepodden, vars syfte är att ge fördjupning i litteraturen, läsandet och författarna inför mässbesöket.
9 april 2018 Avanmälan | www.bokmassan.se | hej@bokmassan.se
Läs på webben
Kerstin Önnebo. Foto: Emma Ode.
Premiär för Bokmässepodden
Varje år kommer tiotusentals besökare till Bokmässan för att möta sina favoritförfattare. Nu lanseras Bokmässepodden för att ge möjlighet att redan inför besöket bekanta sig närmare med författare och aktuell bokutgivning. 
Varannan måndag kommer ett nytt avsnitt av Bokmässepodden, med start 9 april. Premiäravsnittet gästas av Majgull Axelsson som berättar om utmaningar, tematik och drivkrafter i sitt långa prisbelönta författarskap och lyssnaren får också några inblickar i arbetet i nästa bok. Sara Lövestam, Mikael Niemi, Camilla Davidsson och Anders Sundelin är andra namn som kommer att gästa podden under våren och hela vägen fram till Bokmässan.

Frida Edman, tf mässansvarig, är stolt över satsningen:
– Bokmässan handlar om att främja läsning och att skapa möten mellan författare och läsare. Genom Bokmässepodden kan vi sätta ljus på aktuella författare och läsaren får möjlighet att bekanta sig med aktuell utgivning redan inför sitt besök på Bokmässan.

Bokmässepodden drivs av Bokmässan i samarbete med Kerstin Önnebo som är programledare och producent. Kerstin driver sedan tidigare Skrivarpodden i egen regi – en podcast för de med författardrömmar.
– Jag var på Bokmässan första gången 2010 och blev totalt knockad av seminarierna och samtalen som pågick där. Bokmässepodden är ett drömprojekt att få arbeta med – jag ser fram emot att få göra ett podcastformat inspirerat av Bokmässans seminarier. Författarsamtal om litteratur och författarskap ger ännu fler perspektiv in i läsningen. Att höra en författare prata om sina verk och val ger så mycket till läsupplevelsen.

Bokmässepodden finns tillgänglig på Itunes, din podcastapp, på www.bokmassan.se och i Bokmässans sociala medier från och med i dag. Lyssna på första avsnittet med Majgull Axelsson här >>

Bokmässan äger rum 27-30 september 2018.
Läs mer på www.bokmassan.se

För mer information, kontakta
Joanna Wahlsten, presskontakt Bokmässan
031-708 84 13
jw@bokmassan.se
Bokmässan äger rum 27-30 september 2018.


          

Besök Bokmässans hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00