Programmet för årets temasatsning Digital kultur sänds på Bokmässan Play från en särskild talkshowstudio, som byggs upp på Svenska Mässan i Göteborg, den 25–27 september.
6614 5 bok20 header press
15 september 2020 Läs på webben
6798 Digital kultur 600x270 webb
640x640transp
Pressmeddelande 2020-09-15:
Tema 2020: Kunskap och bildning om digital kultur på årets Bokmässa

640x640transp
Under våren och sommaren har coronapandemin accelererat den digitala utvecklingen och satt den i rampljuset. Kulturevenemang och utbildningskonferenser har transformerats till digitala sammankomster. Tidpunkten kunde inte vara bättre för årets temasatsning på Digital kultur! Programmet sänds på Bokmässan Play den 25–27 september från en särskild talkshowstudio, som byggs upp på Svenska Mässan i Göteborg.

Två övergripande frågor kommer belysas inom temat: kunskap och bildning om ungas kulturutövande i vår tid, samt digital kultur som framtidsarena för all form av kultur.

– Bokmässan erbjuder en unik möjlighet att samla aktörer kring viktiga samhälls- och utvecklingsfrågor för att nå både specifika branscher och stora delar av civilsamhället. Årets temasatsning Digital kultur har aktualiserats på flera nivåer i omvärlden, nu är det inte bara ett intressant ämne att tala om. Nu präglas hela vår livsstil av en digital existens, i arbetet och på fritiden. Vi både arrangerar och upplever kultur i digitala format utifrån rådande läge. På årets Bokmässa får vi möjlighet att utforska detta och vi hoppas fånga hur avgörande den digitala kulturen är i människors liv. Programmet belyser format, hur vi kan bygga broar, skapa förståelse mellan generationer, etablerade aktörer och gräsrotsrörelsen framöver, säger Annica Andersson, ansvarig för satsningen på Bokmässan.

Digital kultur tar fasta på de gränslösa möjligheter som människan har skapat genom den teknologiska utvecklingen. När det finns fler format att välja mellan kan fler människor, oavsett ålder och fysiska förutsättningar, ta del av olika berättelser och nöjesformer: vi kan läsa utan ögon och spela fotboll utan fötter. Temasatsningen Digital kultur arrangeras i samarbete med Göteborg & Co, Dreamhack, Storytel, Lin Education, och Majblomman. Ett samarbete som också är viktigt för evenemangsstaden Göteborg:

– Göteborg & Co tillsammans med Näringslivsgruppen i Göteborg tycker att detta är en spännande satsning där e-sport och digital kultur lyfts in i ett på många sätt unikt sammanhang. Det finns en stor kraft inom e-sporten i Göteborg och kunskapen inom digital kultur är viktigare och mer aktuell än någonsin, säger Magnus Hallberg, evenemangschef på Göteborg & Co.

Programmet spelas in på Svenska Mässan i Göteborg, där en särskild talkshowstudio byggs upp. I programmet lyfts frågor om kulturbranschens framtid, den förenande kraften spel som kulturform utgör, gräsrotsrörelsens viktiga roll i ett hållbart ekosystem för e-sporten, ljudbokens framtid, barns rätt och möjlighet till en meningsfull fritid, föräldrars roll i förhållande till den digitala kulturen, jämställdhet, lärande och digitalt ledarskap med mera.

Medverkar gör bland andra: Linda Skugge, Björn Werner, Kelly Ong Xiao Wei, Ludwig Sandgren, Jonathan Loda Berg, Mårten Schulz, Susanne ”Jenyfear” Bergstedt, Matilda Imhof, Tove Lindahl Greve, Jesper Ersgård, Anders Jacobsson och Sören Olsson.

Bokmässan 2020 arrangeras på Bokmässan Play den 24–27 september. Programmet från Digital kultur: Talkshowstudion sänds från Svenska Mässan den 25–27 september. Programsamordnare är Rainy Lab och Playcentric Studios.

Målgrupperna är utöver en intresserad allmänhet även lärare och bibliotekarier.

Om Bokmässan Play
Årets program på Bokmässan Play är gratis för tittarna och nås via bokmassan.se. Där kan tittarna ta del av alla programpunkter digitalt under mässdagarna. Eftersom sändningarna även går att titta på i efterhand behöver man för första gången inte välja bort något i Bokmässans programutbud. Samtalen direktsänds och spelas in utan närvaro av publik från flera olika studios, bland annat på Svenska Mässan i Göteborg, på Fotografiska i Stockholm, i Malmö och i New York. Årets teman är LÄS! LÄS! LÄS! och Digital kultur.

För mer information, kontakta:

Charlotta Parkås, presskontakt
0736-60 69 61
chp@bokmassan.se

Läs mer på www.bokmassan.se
                                        
                      
Bokmässan 24–27 september 2020: Digital Bildningshubb och Litteraturfestival.
LÄS! LÄS! LÄS! och Digital kultur står i fokus.
   

6555 bok ikon fb
6557 bok ikon twitter
6558 bok ikon insta
6559 bok ikon linkedinOm du inte längre vill ha våra pressmeddelanden, avregistrera dig här.
Vill du veta mer om hur vi behandlar dina personuppgifter? Läs om det i vår integritetspolicy.

Bokmässan, 412 94 Göteborg.
Hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00