MegAward är Megs pris till personer som driver mediebranschen framåt. Från och med i dag går det att lämna nomineringar på Megs hemsida.
5 juli 2018 Avanmälan | www.bokmassan.se | hej@bokmassan.se
Läs på webben
2017 års vinnare i MegAward: Mattias Beijmo och Annah Björk, I am alive, samt Frida Söderlund och Emma Fägerwall, Aftonbladet.  Foto: Natalie Greppi.
Dags att nominera till MegAward!
MegAward är Megs pris till personer som driver mediebranschen framåt. I år utses vinnare i två kategorier: Årets förnyare och Årets raket. Från och med i dag går det att lämna nomineringar på Megs hemsida.

MegAward instiftades 2012 och har sedan dess delats ut till personer/organisationer/projekt som är nydanande och har stor betydelse för branschens utveckling. Den gemensamma nämnaren är att varje års vinnare transformerar och vidgar mediebranschen – de utmanar befintliga och traditionella strukturer, affärsmodeller och arbetssätt. Bland tidigare vinnare finns Blank Spot Project, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och utställningen I am alive.

2018 integreras Meg (Mediedagarna i Göteborg) i Bokmässan och får ett eget område i mässhallarna under torsdagen och fredagen. MegAward delas ut fredag 28 september klockan 17.00 på Mediescenen, en av Meg-områdets scener.

MegAward 2018 delas ut i kategorierna Årets förnyare och Årets raket. Medieakademin står som partner till den senare kategorin.

– I en tid när mediebranschen är under kraftig och snabb utveckling blir det än mer relevant att lyfta fram nya aktörer, perspektiv och idéer som breddar och utvecklar branschen. MegAward är ett sätt att uppmärksamma dessa initiativ och visa på rörelsen framåt, säger Martina Jeansson, projektledare Meg.

I dag öppnar nomineringen i kategorin Årets förnyare. Sista dag för nominering är 31 augusti.

Årets förnyare
Årets förnyare prisar varje år en person/ett projekt/ett företag/ett initiativ som transformerar och vidgar mediebranschen genom innovation – vinnaren utmanar befintliga och traditionella strukturer, affärsmodeller och arbetssätt. Vinnaren är nydanande och har stor betydelse för branschens utveckling.
Nominera här >>

Juryn MegAward Årets förnyare
Juryn som utser MegAward Årets förnyare består av Emanuel Karlsten, styrelseordförande Medieakademin, Patrik Hadenius, vd Utgivarna, Lisa Lindström, CEO Doberman, Madeleine Nilsson, tf chefredaktör Dagens Media, och Martina Jeansson, projektledare Meg/Bokmässan (ordförande).

Årets raket
Årets raket delas ut till en svensk, digital makthavare. Någon som etablerat sig under det senaste året och seglat högt upp på listan över inflytelserika personer i sociala medier. Pristagare utses och presenteras av Medieakademin.

Bokmässan äger rum 27–30 september 2018 på Svenska Mässan i Göteborg.

Läs mer om MegAward >>
Till Bokmässans hemsida >>

För mer information, kontakta
Martina Jeansson, projektledare Meg
031-708 84 09
mj@bokmassan.se 
Bokmässan äger rum 27–30 september 2018 på Svenska Mässan i Göteborg.


          

Besök Bokmässans hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00