Internationella Torget byter namn till Globala Torget. 
28 augusti 2018 Läs på webben

Bokmässans internationella torg blir Globala Torget

Bokmässan i Göteborg byter namn på Internationella Torget till Globala Torget och sätter ytterligare fokus på framtidens globala utmaningar. En del i denna nysatsning är namnbytet som understryker tydligare vad torget handlar om.
Globala Torget, tidigare Internationella Torget, är Bokmässans mötesplats för organisationer och rörelser som arbetar med de utmaningar som världen står inför.
– Så som läget nu är i Sverige och världen behövs mer än någonsin arenor där de krafter som står upp för mänskliga rättigheter och globala utmaningar kan samlas. Globala Torget ska vara en samlingsplats för idéutbyte om rättvisa, miljö, yttrandefrihet och demokrati, säger Patrik Desthon, projektledare för Globala Torget, på Olof Palmes Internationella Center.

Sammantaget kommer 97 seminarier att genomföras på Globala Torget under fyra dagar. 40 organisationer finns på plats som utställare.Olof Palmes Internationella Center samordnar i år Globala Torget, och är den organisation som i samverkan med de andra deltagande organisationerna står bakom nysatsningen.

Globala Torget gästas bland annat av diplomaten Anders Kompass och utrikeskorrespondenten Cecilia Uddén, och de globala målen kommer varje dag att skärskådas av komiker.

Givetvis kommer också den litteraturälskande publiken att introduceras till nya böcker av Sergei Lebedev, Kent Warne, Maria Rachidi, Paul Hansen, Jan Guillou och många fler.

Hela programmet för Globala Torget presenteras i dag på globalatorget.se.


För frågor om Globala Torget:
Patrik Desthon, projektledare
0721-480 680, patrik.desthon@palmecenter.se

För frågor om Bokmässan:
Joanna Wahlsten, presskontakt
031-708 84 13, jw@bokmassan.se


Globala Torget (tidigare Internationella torget) har funnits i 16 år på Bokmässan i Göteborg och är en myllrande mötesplats för demokrati, mänskliga rättigheter och en rättvis och hållbar global utveckling. Här möts civilsamhällets organisationer, författare, konstnärer, myndigheter och många andra som arbetar för en bättre värld. Globala Torget samordnas och projektleds av Olof Palmes Internationella Center och genomförs med ekonomiskt stöd från Sida. 

Bokmässan är Nordens största kulturevenemang och äger rum 27-30 september på Svenska Mässan i Göteborg. Tema för Bokmässan 2018 är respekt, bild och illustration samt mediefrågor. 


          

Om du inte längre vill ha vårt nyhetsbrev, avregistrera dig här.

Bokmässan, 412 94 Göteborg
Bokmässans hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00