För att sätta ljus på årets tema Respekt samarbetar Bokmässan med West Pride och en rad förlag kring en book hunt, som får sin början i dag.
11 september 2018 Avanmälan | www.bokmassan.se | hej@bokmassan.se
Läs på webben
Bokmässan och West Pride lanserar en book hunt – sätter ljus på Tema: Respekt 
För att sätta ljus på årets tema Respekt samarbetar Bokmässan med West Pride och en rad förlag kring en book hunt, som får sin början i dag.

Nedräkningen har börjat – den 27 september slår portarna upp för Bokmässan i Göteborg. Programmet präglas i år av tre teman: Respekt, Bild och Mediefrågor. Inom Tema: Respekt lyfts ämnen som rasism, populism, #metoo och hbtq-frågor. För att uppmärksamma satsningen läggs i dag 30 böcker som belyser temat ut på olika platser i och omkring Göteborg, i en så kallad book hunt. Kampanjen pågår hela vägen fram tills Bokmässan startar.

– Vi testar ett nytt grepp för att sätta fokus på Bokmässan och det viktiga temat Respekt. Böckerna kan ligga på spårvagnar, på caféer, i väntrum – fantasin får avgöra. I varje bok ligger det en hälsning och en överraskning. Det är som en blandning mellan skattjakt och flaskpost, säger Maria Rogstad Norberg, kommunikationschef på Bokmässan.

Den som har turen att hitta en bok får behålla den, och kan även delta i en utlottning av seminariekort, som ger fri tillgång till samtliga seminarier samt entré till Bokmässan under fyra dagar. För att vara med i utlottningen ska man ta en bild på sig själv med boken, posta bilden på sin Instagram, checka in på stället där man hittade bilden och tagga den med #bokmässan och #westpride.

– Vi vill uppmärksamma hbtq-frågorna och lyfta fram starka berättelser och författare som speglar dessa utmaningar och som ryms inom Tema: Respekt. Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med i jakten på dessa böcker, säger Tasso Stafilidis, ordförande i West Pride.


Böckerna som ingår i Bokmässans och West Prides book hunt:

Tjugofemtusen kilometer nervtrådar av Nino Mick (Norstedts)
Sången om en son av Joel Mauricio Isabel Ortiz (Norstedts)
Fröding dansade aldrig på bögklubb i Damaskus av Fredrik Apollo Asplund (Norstedts)
Ikon av Yolanda Aurora Bohm Ramirez (Brombergs Bokförlag)
Bögtjejen av Aleksa Lundberg (Brombergs Bokförlag)
Tusen bitar av Marcus Jarl (Bokförlaget Nona)
Homo Sapienne av Niviaq Korneliussen (Leopard Förlag)
Selamlik av Khaled Alesmael (Leopard Förlag)
Q av Fredrik Ekelund (Albert Bonniers Förlag)

Bokmässan äger rum 27-30 september 2018.
Läs mer på www.bokmassan.se

För mer information, kontakta
Joanna Wahlsten, presskontakt Bokmässan
031-708 84 13
jw@bokmassan.se
Bokmässan äger rum 27-30 september 2018.


          

Besök Bokmässans hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00