Deckarfestivalen Crimetime Göteborg, som blev en succé på Bokmässan 2018, återkommer till Bokmässan i höst. Nu är de fem första författarna klara för medverkan!
4974 BOK sidhuvud press svenska
6 februari 2019
Läs på webben
5123 Nyhetsbrev2 600x200 webb
640x640transp
Första författarna till Bokmässan 2019 klara!
640x640transp
Deckarfestivalen Crimetime Göteborg, som blev en succé på Bokmässan 2018, återkommer till Bokmässan i höst. Nu är de fem första författarna klara för medverkan under 2019 års Bokmässa: Anne Holt, Christoffer Carlsson, Camilla Läckberg samt Michael Hjort och Hans Rosenfeldt. Samtliga är aktuella med nya böcker under året, vilket borgar för ett nervkittlande program.

Crimetime Göteborg är Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Deckarfestivalen, som tidigare ägt rum på Gotland, flyttade 2018 in på Bokmässan i Göteborg. Redan under sitt första år på Bokmässan blev Crimetime Göteborg en stor publiksuccé, med nationella och internationella stjärnförfattare på plats.

– Det fanns helt klart ett sug hos våra besökare efter ett dedikerat crimeområde på Bokmässan och våra högt ställda förväntningar infriades verkligen! Med ett sextiotal inspirerande programpunkter och några av de allra största deckarförfattarna på plats, lockade vi storpublik under hela Crimetimehelgen, säger Johan Kollén, redaktör och ansvarig för Crimetime på Bokmässan.

Vi kan nu stolt presentera de första namnen som är klara för årets upplaga av Crimetime Göteborg under Bokmässan den 28–29 september 2019. Möt de bokaktuella författarna Anne Holt (En grav för två), Christoffer Carlsson (Järtecken), Camilla Läckberg (En bur av guld) och Michael Hjorth/Hans Rosenfeldt (En högre rättvisa). Hör dem tala om livet, skrivandet, sina aktuella böcker och spännande teman i samtal ledda av våra kunniga moderatorer.
Bild från vänster: Anne Holt/foto Anna-Lena Ahlström, Christoffer Carlsson/foto Emelie Asplund, Camilla Läckberg/foto Magnus Ragnvid, Hjorth Rosenfeldt/foto Kajsa Göransson.

Liksom förra året kommer ett särskilt område för Crimetime Göteborg att byggas upp på Bokmässan, där den spänningstörstande besökaren kan frossa i crimelitteratur, träffa sina favoritförfattare och ta del av spännande seminarier och scenprogram.

– Det känns jättekul att vi redan nu kan presentera fem riktigt starka namn inom crime-genren som kommer att gästa oss. Parallellt fortsätter vi att bjuda in gäster och skapa fängslande programpunkter för våra deckarentusiaster, säger Karin Linge Nordh, programansvarig.

Om författarna
Anne Holt är en rutinerad kriminalförfattare som är hyllad av kritiker och älskad av läsarna. Sedan debuten med Blind gudinna 1997, har hon sålt 2,3 miljoner böcker bara i Sverige. Hon har mottagit en lång rad priser både i hemlandet Norge och utomlands. Anne Holt är utbildad jurist och har tidigare arbetat både som polis, journalist och justitieminister i Norge.

Christoffer Carlsson, född och uppvuxen i Halmstad, är doktor i kriminologi och författare. Christoffer Carlsson är mest känd för sin uppmärksammade romankvartett om polisen Leo Junker. Böckerna har hyllats av såväl läsare som recensenter. För Den osynlige mannen från Salem belönades han med Svenska Deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman 2013.

Camilla Läckberg är civilekonomen som bytte karriär och blev Europas deckardrottning. Hon har skrivit tio böcker i Fjällbackaserien och gett ut sex barnböcker om Super-Charlie. Hittills har böckerna i Fjällbackaserien kommit ut i över 60 länder och sålts i över 22 miljoner exemplar. Camilla Läckberg är under våren aktuell med en helt annan bok, En bur av guld, som släpps simultant i hela världen den 11 april.

Hjort Rosenfeldt är en svensk författarduo bestående av Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt. Den framgångsrika serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman och kollegerna på Riksmord är såld till 30 länder, och har sålt i över 4 miljoner exemplar i världen. Duon är aktuell med En högre rättvisa, den sjätte boken i serien.

Det fullständiga programmet till Crimetime Göteborg presenteras den 14 juni.

Bokmässan Göteborg äger rum 26–29 september 2019. Läs mer på Bokmässans hemsida >>
Crimetime Göteborg arrangeras 28–29 september 2019 i samband med Bokmässan.

För mer information, kontakta
Charlotta Parkås, presskontakt Bokmässan
Tel: 0736-60 69 61
Email: chp@bokmassan.se

Bokmässan äger rum 26–29 september 2019 på Svenska Mässan i Göteborg.
Tre teman på Bokmässan 2019: Sydkorea, Jämställdhet och Medievetenhet.


1260 facebook icon     1259 twitter icon     1258 instagram icon

Om du inte längre vill ha våra pressmeddelanden, avregistrera dig här.
Vill du veta mer om hur vi behandlar dina personuppgifter? Läs om det i vår integritetspolicy.

Bokmässan, 412 94 Göteborg.
Hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00
$$$open$$