Dmitrij Gluchovskij, skaparen av Metro-trilogin, klar för mässan
4974 BOK sidhuvud press svenska
12 april 2019 Läs på webben
5276 Dmitrij Gluchovskij
640x640transp
Rysk succéförfattare till Bokmässan 
640x640transp
Nu är det klart att Dmitrij Gluchovskij, en av de mest sålda science fiction-författarna i Sverige, kommer till Bokmässan. Hans Metro-trilogi, Metro 2033, 2034 och 2035, är översatt till närmare 40 språk och har även gjort succé som tv-spel. Samtidigt lanserar Bokmässan Bootcamp i digitala spel och e-sport, för alla som är intresserade av digital kultur och spelberättande.

Författaren Dmitrij Gluchovskij slog igenom med sina romaner om livet i Moskvas tunnelbanesystem efter ett kärnvapenkrig; Metro 2033, 2034 och 2035. 2016 gavs även romanen Future ut på svenska. Tillsammans med förlaget Ersatz och Storytel kan Bokmässan nu meddela alla fantaster att Gluchovskij kommer till Göteborg och Bokmässan i höst.  

– Precis som i all riktigt bra science fiction sätter Gluchovskij upp en spegel mot vår egen värld, och bilden som framträder är inte vacker. Hans berättelse från Moskvas tunnelbanesystem är klaustrofobisk, mörk och spännande – och självklar att göra tv-spel av. Det visar att när berättelsen är i fokus blir formatet ibland sekundärt, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan.

Bokmässan kan även berätta att ett alldeles nytt område testas i höst, inom ramarna för den testarena, ”bootcamp”, som lanserades förra året. Då var temat källkritik. Årets Bootcamp i digitala spel och e-sport, som presenteras tillsammans med Rainy Lab, ska fungera som ett diskussionsforum ute på mässgolvet som grundar sig i en schysst nätkultur. Bokmässans projektledare Annica Anderson ser fram emot att samla unga e-sportare och e-sportcoacher för att interagera med alla som är intresserade av digital kultur och spelberättande. Bootcamp i digitala spel och e-sport kommer dessutom att belysa olika aspekter av lärande och syftar till att vidga förståelsen för digitala spel i vuxenvärlden och för föräldrar.

– Vi riktar oss till alla med intresse av att diskutera digital kultur, och vill belysa ett av de största intresseområdena som finns i dag bland barn och unga. Det här blir ett sätt att möta Bokmässans nästa generation, och lära av varandra över generationsgränserna, säger Annica Anderson.

Om Bokmässan
Bokmässan i Göteborg pågår under 26 – 29 september. Seminarieprogrammet presenteras i Stockholm och Göteborg den 28 maj. Årets temasatsningar är Sydkorea, som är hedersgäst och temaland, Medievetenhet samt Jämställdhet.

Läs mer på www.bokmassan.se

Pressbild Dmitrij Gluchovskij

För mer information, kontakta:
Charlotta Parkås, presskontakt Bokmässan
0736-60 69 61
chp@bokmassan.se

Om Rainy Lab AB
Rainy Lab är experter på digitala spel och har ett extensivt nätverk inom den schyssta och progressiva digitala spelvärlden. De jobbar med verksamheter som vill dra nytta av kraften i digitala spel, e-sport och den del av ungdomsrörelsen som finns kring dessa världar. Rainy Lab jobbar för att öka förståelsen för digitala spel och en digital värld som är tillgänglig för alla.
www.rainylab.se

Bokmässan äger rum 26–29 september 2019 på Svenska Mässan i Göteborg.
Tre teman på Bokmässan 2019: Sydkorea, Jämställdhet och Medievetenhet (MIK).


1260 facebook icon     1259 twitter icon     1258 instagram icon

Om du inte längre vill ha våra pressmeddelanden, avregistrera dig här.
Vill du veta mer om hur vi behandlar dina personuppgifter? Läs om det i vår integritetspolicy.

Bokmässan, 412 94 Göteborg.
Hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00
$$$open$$