En helt ny scen ser dagens ljus på Bokmässan 2019 – Feelgood-scenen, och författaren David Nicholls är redan klar för medverkan i scenprogrammet.
4974 BOK sidhuvud press svenska
8 maj 2019
Läs på webben
5316 David Nicholls Foto Kristofer Samuelsson 600x300 webb
640x640transp
PRESSMEDDELANDE:
Två publikmagneter på Bokmässan 2019 – David Nicholls och den nya Feelgood-scenen
640x640transp
En helt ny scen ser dagens ljus på Bokmässan 2019 – Feelgood-scenen, och författaren David Nicholls är redan klar för medverkan i scenprogrammet. Hans bok En dag är en av de största brittiska boksuccéerna på senare år. Bokmässan räknar med att både den nya scenen och David Nicholls blir två publikmagneter på årets mässa.

Feelgood-scenen, som förväntas bli en stor publikdragare, utvecklas i samarbete med Feelgoodfestivalen och Icakuriren. Scenen har premiär under två av Bokmässans mest publikinriktade dagar, lördagen och söndagen 28–29 september.

– Feelgood-litteraturen är älskad av många och läsargruppen har stort intresse av att möta sina favoritförfattare. Vi är extra glada över att David Nicholls kommer till Bokmässan, och ser också fram emot att välkomna svenska feelgood-författare. Jag tror att Feelgood-scenen kommer att locka en hel del nya besökare till Bokmässan, säger Frida Edman, mässansvarig Bokmässan i Göteborg.

En av gästerna i programmet på Feelgood-scenen är den brittiske succéförfattaren David Nicholls. Boken En dag gavs ut i Sverige 2010 och förstaupplagan såldes slut på två veckor. När boken filmatiserades blev den en stor Hollywood-succé. I höst är David Nicholls aktuell med sin femte roman på svenska, Om kärlek inte fanns. Nyligen tilldelades han priset BAFTA Best Drama Writer (den brittiska motsvarigheten till det amerikanska filmpriset Oscar) för manuset till Patrick Melrose, tv-serien med Benedict Cumberbatch i huvudrollen.

David Nicholls ser själv fram emot sitt besök i Sverige och Göteborg:
– Jag tycker alltid om att besöka Sverige, och Göteborg är en ny stad för mig. Jag ser verkligen fram emot att träffa mina läsare där i september.

OM FÖRFATTAREN
David Nicholls föddes 1966 i Eastleigh, Hampshire, och är en brittisk författare och manusförfattare. Han utbildade sig först till skådespelare innan han bytte bana och började skriva. Hans bok En dag är en av de största brittiska boksuccéerna på senare år. Den låg högst på de brittiska topplistorna under 2009, och valdes 2010 till årets bästa bok i Storbritannien. När den släpptes i USA blev den raskt den snabbast säljande förstaupplagan i förlaget Vintages historia och toppade länge New York Times bestsellerlista. När boken gavs ut i Sverige 2010 sålde förstaupplagan slut på ett par veckor. En dag filmatiserades och blev en stor Hollywoodsuccé med Anne Hathaway i huvudrollen som Emma. Hösten 2014 gjorde David Nicholls comeback med den Man Booker Prize-nominerade romanen Vi. I höst är David Nicholls aktuell med sin femte roman på svenska, Om kärlek inte fanns. Trots enorma framgångar som författare med åtta miljoner sålda böcker bakom sig har David Nicholls inte helt släppt sin stora passion: film- och tv-världen. Senast var han aktuell med manuset till Patrick Melrose, tv-serien med Benedict Cumberbatch i huvudrollen, för vilket han nyligen tilldelades priset BAFTA, Best Drama Writer.

PRESSFOTO
David Nicholls / Foto: Kristofer Samuelsson

OM BOKMÄSSAN
Feelgood-scenen med program finns på Bokmässan under lördag och söndag 28–29 september.

Bokmässan i Göteborg pågår under 26–29 september 2019. Seminarieprogrammet presenteras i sin helhet i Stockholm och Göteborg den 28 maj. Årets temasatsningar är Sydkorea, som är hedersgäst och temaland, Medievetenhet samt Jämställdhet.

Läs mer på www.bokmassan.se

För mer information, kontakta
Charlotta Parkås, presskontakt Bokmässan
0736-60 69 61
chp@bokmassan.se
                     
                       

Bokmässan äger rum 26–29 september 2019 på Svenska Mässan i Göteborg.
Tre teman på Bokmässan 2019: Sydkorea, Jämställdhet och Medievetenhet (MIK).


1260 facebook icon     1259 twitter icon     1258 instagram icon

Om du inte längre vill ha våra pressmeddelanden, avregistrera dig här.
Vill du veta mer om hur vi behandlar dina personuppgifter? Läs om det i vår integritetspolicy.

Bokmässan, 412 94 Göteborg.
Hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00
$$$open$$