PRESSMEDDELANDE Prinsessan Madeleine, som är aktuell med sin barnboksdebut Stella och hemligheten, gästar Bokmässan i Göteborg i september där hon medverkar i ett seminarium.
4974 BOK sidhuvud press svenska
24 maj 2019
Läs på webben
5365 Prinsessan Madeleine 600x300
640x640transp
Pressmeddelande 2019-05-24:
Prinsessan Madeleine medverkar på Bokmässan
640x640transp
Prinsessan Madeleine, som är aktuell med sin barnboksdebut Stella och hemligheten, gästar Bokmässan i Göteborg i september där hon medverkar i ett seminarium. Mer information om årets seminarieprogram ges på Bokmässans pressfrukost i Stockholm den 28 maj.

Prinsessan Madeleine medverkar på Bokmässan med sin bok Stella och hemligheten, som handlar om integritet, självkänsla och förtroenden. Boken, som vänder sig till barn i lågstadieåldern och deras föräldrar, vill ge alla barn styrkan att stå upp för sig själva, och kunskapen att det är viktigt att säga ifrån när något inte känns bra.

Prinsessan Madeleine är genom sitt arbete med World Childhood Foundation engagerad i frågor som rör barns rättigheter och har länge velat hitta ett sätt att tala direkt med barn om dessa svåra ämnen.

– Prinsessan Madeleines engagemang i dessa frågor har stor betydelse och på Bokmässan har hon möjlighet att möta många läsare. Med sitt starka engagemang i barns rättigheter och med sitt arbete inom World Childhood Foundation, gör hon verklig skillnad. Vi hälsar henne varmt välkommen till Bokmässan, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan.

Stella och hemligheten är skriven i samarbete med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson. Prinsessan Madeleine och Karini Gustafson-Teixeira ligger bakom idén och grundberättelsen, och har tillsammans med Marie Oskarsson utvecklat historien om Stella. Illustratör är Stina Lövkvist. Boken ges ut av Bonnier Carlsen i samarbete med World Childhood Foundation. Den kommer att finnas till försäljning i bokhandeln fr o m den 4 juni.

PRESSBILDER   (Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering).
Prinsessan Madeleine, Copyright/Foto: Charles Lidbom >>
Bokomslag, Illustratör: Stina Lövkvist >>

Bokmässan i Göteborg pågår under 26 – 29 september. Seminarieprogrammet presenteras i Stockholm och Göteborg den 28 maj. Årets temasatsningar är Sydkorea, som är hedersgäst och temaland, Medievetenhet samt Jämställdhet.

Läs mer på www.bokmassan.se

Anmälan till pressfrukost i Stockholm >>

För mer information, kontakta:
Charlotta Parkås, presskontakt Bokmässan
0736-60 69 61
chp@bokmassan.se
                         
                                          
Bokmässan äger rum 26–29 september 2019 på Svenska Mässan i Göteborg.
Tre teman på Bokmässan 2019: Sydkorea, Jämställdhet och Medievetenhet (MIK).


1260 facebook icon     1259 twitter icon     1258 instagram icon

Om du inte längre vill ha våra pressmeddelanden, avregistrera dig här.
Vill du veta mer om hur vi behandlar dina personuppgifter? Läs om det i vår integritetspolicy.

Bokmässan, 412 94 Göteborg.
Hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00
$$$open$$