Nu är de fyra första författarna klara för medverkan under 2020 års Bokmässa: Anna Jansson, Mattias Edvardsson, Sofie Sarenbrant och Malin Thunberg Schunke.
6059 BOK Sidhuvud Press svenska 2020
7 februari 2020
Läs på webben
6060 Sarenbrant Edvardsson Jansson ThunbergSchunke 600x300 webb
640x640transp
Pressmeddelande 2020-02-07:
Första författarna till Bokmässan 2020 klara
640x640transp
Nu är de fyra första författarna klara för medverkan under 2020 års Bokmässa: Anna Jansson, Mattias Edvardsson, Sofie Sarenbrant och Malin Thunberg Schunke. Samtliga är aktuella med nya böcker under året. Författarna medverkar inom ramarna för Crimetime Göteborg, Sveriges största deckarfestival, som arrangeras för tredje året i rad på Bokmässan i Göteborg.

Crimetime på Bokmässan under lördagen och söndagen den 26–27 september, är Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Idag släpps namnen på de fyra första medverkande författarna som kommer att vara på plats: bokaktuella Anna Jansson (Dödslistan), Mattias Edvardsson (Goda grannar), Sofie Sarenbrant (Mytomanen) och Malin Thunberg Schunke (De rättslösa).

– Vi är så glada att kunna presentera fyra riktigt namnkunniga och vassa spänningsförfattare inför årets Crimetime – och vi ser förstås fram emot att presentera fler svenska och internationella spänningsstjärnor, säger Åsa Lindström, programansvarig för Crimetime Göteborg.

Under två av Bokmässans fyra dagar kommer ett område att helt tillägnas Crimetime och förvandlas till ett eldorado för spänningssugna besökare. Här kan man bland annat lyssna till medryckande temabaserade samtal mellan författare och kunniga moderatorer, mingla med andra deckarfantaster och frossa i det senaste inom spänningslitteratur.

– Deckargenren är mycket populär hos våra besökare som här får en fantastisk möjlighet att träffa sina favoritförfattare och upptäcka nya författarskap i en kriminspirerad miljö som signalerar spänning. Vi ser verkligen fram emot att återigen arrangera Sveriges största deckarfestival på Bokmässan, säger Agnes Cavallin, redaktör och ansvarig för Crimetime på Bokmässan.

Det fullständiga programmet till Crimetime Göteborg på Bokmässan 2020 presenteras i juni.
Seminarieprogrammet för Bokmässan 2020 presenteras den 26 maj.
Årets teman på Bokmässan är: Sydafrika, LÄS!, LÄS!, LÄS! och Digital kultur.


Om författarna

Anna Jansson
I år firar Anna Jansson 20 år som författare. Hennes romaner om kriminalinspektör Maria Wern har sålt i närmare fyra miljoner exemplar bara i Sverige, är översatta till 17 språk och har gjort succé som tv-serie och film. Barnböckerna med detektiv Emil Wern i huvudrollen har lockat tusentals små deckarälskare och den nya serien med polisen Kristoffer Bark som huvudperson har fått stor uppmärksamhet. I mars är hon aktuell med Maria Wern-romanen Dödslistan.
Pressbild Anna Jansson / Foto: Anna-Lena Ahlström >>

Mattias Edvardsson
Mattias Edvardsson är författare och gymnasielärare i svenska och psykologi. Han debuterade 2016 med boken En nästan sann historia. År 2018 fick han stort internationellt genombrott med spänningsromanen En helt vanlig familj, som har älskats av både kritiker och läsare och översatts till trettiotre språk. I juni är han tillbaka med den psykologiska spänningsromanen Goda grannar.
Pressbild Mattias Edvardsson / Foto: Caroline Andersson >>

Malin Thunberg Schunke
Malin Thunberg Schunke debuterade 2019 med romanen Ett högre syfte, som hyllades av recensenterna och älskades av läsarna. Den nominerades till Crimetime Awards pris för bästa debut inom kriminalgenren och utsågs av Svenska Deckarakademin till Årets Deckardebut. I maj är Malin Thunberg Schunke åter aktuell med boken De rättslösa.
Pressbild Malin Thunberg Schunke / Foto: Anna-Lena Ahlström >>

Sofie Sarenbrant
Sofie Sarenbrant tilldelades priset Årets deckarförfattare 2019, och firar i år tio år som författare. Hennes serie om den karriärinriktade kriminalinspektören Emma Sköld har sålt i närmare två miljoner exemplar och till fjorton länder. När Tiggaren släpptes 2016 etablerades Sofie Sarenbrant som Sveriges starkast växande författarskap. I maj kommer Mytomanen, den åttonde boken i serien om kriminalinspektören Emma Sköld.
Pressbild Sofie Sarenbrant / Foto: Thron Ullberg >>


Crimetime Göteborg
Crimetime Göteborg är ett samarbete mellan Bokmässan och Bonnierförlagen, som tar avstamp i en gemensam vilja att skapa Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Festivalen startade 2015 och arrangerades då på Gotland. Redan under sitt första år på Bokmässan 2018 blev Crimetime Göteborg en stor publiksuccé, med nationella och internationella stjärnförfattare på plats.

Bokmässan äger rum 24–27 september 2020. Mer information på www.bokmassan.se
Crimetime Göteborg arrangeras 26–27 september 2020 i samband med Bokmässan.


För mer information, kontakta
Kajsa Holmgren, presskontakt Bokmässan
0733-81 81 10
kh@bokmassan.se

Josefina Karlström, Crimetime Göteborg
josefinak@bokmassan.se
                       
                               
Bilden överst från vänster: Sofie Sarenbrant, Mattias Edvardsson, Malin Thunberg Schunke och Anna Jansson.
Foto: Thron Ullberg / Caroline Andersson / Anna-Lena Ahlström.
                        
                                     
Bokmässan äger rum 24–27 september 2020 på Svenska Mässan i Göteborg.
Tre teman på Bokmässan 2020: Sydafrika, LÄS! LÄS! LÄS! och Digital kultur.


1260 facebook icon     1259 twitter icon     1258 instagram icon

Om du inte längre vill ha våra pressmeddelanden, avregistrera dig här.
Vill du veta mer om hur vi behandlar dina personuppgifter? Läs om det i vår integritetspolicy.

Bokmässan, 412 94 Göteborg.
Hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00
$$$open$$