Idag presenteras de fem första författarna som är klara för medverkan under 2021 års Bokmässa: David Baldacci (USA), Carin Hjulström, Pascal Engman, Camilla Läckberg och Henrik Fexeus.
6932 5 bok21 header press
29 mars 2021 Läs på webben
7134 Engman Hjulstrom Baldacci Fexeus Lackberg 1 600x352 webb
640x640transp
Pressmeddelande 2021-03-29:
Första fem författarna till Bokmässan 2021 presenteras
640x640transp
Idag presenteras de fem första författarna som är klara för medverkan under 2021 års Bokmässa: David Baldacci (USA), Carin Hjulström, Pascal Engman, Camilla Läckberg och Henrik Fexeus. Samtliga är aktuella med nya böcker under året. Författarna medverkar inom ramen för Crimetime Göteborg, Sveriges största deckarfestival, som arrangeras för fjärde året i rad på Bokmässan i Göteborg.

Bokmässan 2021 blir ett hybridevent som arrangeras inför studiopublik på Svenska Mässan i Göteborg den 23–26 september, och direktsänds på Bokmässan Play. Crimetime på Bokmässan under lördagen och söndagen den 25–26 september, är Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Idag släpps namnen på de fem första medverkande författarna som kommer att vara på plats: bokaktuella David Baldacci (USA) (Spelaren), Carin Hjulström (Knappt en droppe blod), Pascal Engman (Kokain), Camilla Läckberg och Henrik Fexeus (Box).

– Vi är så stolta över det starka startfältet och programmet som erbjuder inspirerande, aktuella, spännande och engagerande möten med våra allra största spänningsförfattare liksom intressanta nykomlingar. Årets program erbjuder en extra stor spännvidd som vi tror kommer att locka både gamla och nya besökare. Extra roligt i år är att vi har ett antal seminarier som riktar sig mot den stora gruppen som skriver själva, säger Åsa Lindström, programansvarig för Crimetime Göteborg.

Bland de första fem författarna som presenteras idag finns två som inte tidigare medverkat på Crimetime:
Carin Hjulström och David Baldacci.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få delta på Crimetime för första gången. Lite som att få nyckeln till ett hemligt rum dit det är både spännande och lite pirrigt att få gå in. Jag är ju ganska ny i genren och ser fram emot att lära känna nya kollegor och lära mig massor. Kul också att Crimetime spelas in i min gamla fina hemstad Göteborg, säger Carin Hjulström, aktuell med Knappt en droppe blod som ingår i cosy crime-serien Säbyholms gröna fingrar.

David Baldacci (USA), är en av världens mest populära författare vars böcker är översatta till fler än 45 språk och har sålts i mer än 120 miljoner exemplar i över 80 länder. I vår är han aktuell med Spelaren som är den fristående uppföljaren till Skulden, den första delen i den nya serien om krigsveteranen och privatdetektiven Aloysius Archer.

– Jag är överlycklig över att vara en del av Bokmässan i Göteborg 2021, en av de mest prestigefyllda i världen, säger David Baldacci.

Camilla Läckberg, en av Sveriges mest lästa författare, har flera gånger gästat Bokmässan och Crimetime, men aldrig tillsammans med Henrik Fexeus, prisbelönt mentalist, föreläsare och bästsäljande författare som slog igenom 2007 med debutboken Konsten att läsa tankar. Tillsammans har de skapat en ny unik deckartrilogi som handlar om polisen Mina och mentalisten Vincent. Den första delen Box, kommer i höst och serien har redan passerat 30 sålda språk.

Pascal Engman återkommer till Crimetime på Bokmässan. Han har kallats för den nya generationens mästare och hans böcker finns idag översatta till 17 språk. Änkorna nominerades till Adlibrispriset Årets Deckare 2020 och i höst kommer Kokain, den fjärde boken i den hyllade serien om polisinspektör Vanessa Frank.

Det fullständiga programmet till Crimetime Göteborg på Bokmässan 2021 presenteras i maj. Hela programmet för årets Bokmässa presenteras den 24 augusti. Fler nyheter och detaljer kring årets Bokmässa presenteras löpande under våren. Biljetterna till Bokmässan 2021 släpps i april.


Om författarna

David Baldacci, USA, (Bokfabriken) är en av världens mest populära författare. Hans böcker är översatta till fler än 45 språk och har sålts i mer än 120 miljoner exemplar i över 80 länder. Samtliga av hans böcker har legat på New York Times bästsäljarlista. Han är mycket engagerad i olika välgörenhetsorganisationer och startade tillsammans med sin fru Michelle Wish You Well Foundation, en organisation som arbetar för att alla barn och vuxna i USA ska vara läs-­ och skrivkunniga. I vår är David Baldacci aktuell med Spelaren som är den fristående uppföljaren till Skulden, den första delen i hans nya serie om krigsveteranen och privatdetektiven Aloysius Archer.
Pressbild David Baldacci / Foto: Alexander James >>

Camilla Läckberg (Bokförlaget Forum) är en av Sveriges mest lästa författare, hennes böcker har sålts i över 28 miljoner exemplar i 60 länder. Hon är uppvuxen i Fjällbacka men bor numera i Stockholm. Camilla Läckberg debuterade år 2003 med kriminalromanen Isprinsessan, som lovordades i pressen och snabbt fann en stor läsekrets. Med En bur av guld (2019) och Vingar av silver (2020) tog Camilla Läckberg ett nytt kliv i sitt författarskap, där hon vill utmana normer och krossa glastaket. Camilla Läckberg har även givit ut jubileumsboken Snöstorm och Mandeldoft, två kokböcker och nio barnböcker.
Pressbild Camilla Läckberg / Foto: Magnus Ragnvid >>

Henrik Fexeus (Bokförlaget Forum) är prisbelönt mentalist, föreläsare och en internationellt bästsäljande författare med fokus på att skriva om det mänskliga beteendet. Han har utfört häpnadsväckande psykologiska experiment i SVT och TV4 och slog igenom för den breda publiken med debutboken Konsten att läsa tankar (2007). Hans böcker har vunnit flera priser, sålts i över en miljon exemplar och är översatta till fler än 30 språk. 2018 blev han utnämnd till en av världens ledande kroppsspråkexperter.
Pressbild Henrik Fexeus / Foto: Gabriel Liljevall >>

Carin Hjulström (Bokförlaget Forum) är förutom författare även journalist, manusförfattare och programledare. Hösten 2009 bokdebuterade hon med Finns inte på kartan. En rad omtyckta romaner har därefter avlöst varandra och vunnit en stor och trogen läsarskara. Carin Hjulström har blivit känd för sina varma, humoristiska och mycket mänskliga berättelser med teman som sträcker sig från brutala politiska mord till trevande nätdejting och feelgood. Hon är just nu aktuell med Knappt en droppe blod, den andra fristående delen i cosy crime-serien Säbyholms gröna fingrar.
Pressbild Carin Hjulström / Foto: Gabriel Liljevall >>

Pascal Engman (Bookmark Förlag) har kallats för den nya generationens mästare och hans böcker finns idag översatta till 17 språk. Han debuterade med Patrioterna 2017 som snabbt såldes till flera länder och hyllades av en samstämmig kritikerkår. Året därpå kom Eldslandet, den första delen i den populära serien om polisinspektör Vanessa Frank, efterföljt av Råttkungen 2019. Änkorna (2020) nominerades till Adlibrispriset som Årets deckare 2020. I höst är han aktuell med Kokain, den fjärde boken i serien. Han är även engagerad i Pascal Engmans stiftelse med syfte att främja läsning bland unga i Sverige.
Pressbild Pascal Engman / Foto: Alexander Donka >>


Om Bokmässan
Bokmässan är Nordens största kulturevenemang och årets viktigaste litteraturhändelse. Sedan starten 1985 har miljontals läsare, författare och branschfolk lockats till Göteborg i början av hösten. Mässan är sedan länge en mittpunkt för svensk bokutgivning och erbjuder även kompetensutveckling, inspiration och rekreation.
Bokmässan 2021 blir ett hybridevent som arrangeras inför studiopublik på Svenska Mässan i Göteborg den 23–26 september, och direktsänds på Bokmässan Play. Årets teman är Demokrati, LÄS! LÄS! LÄS! och Nordisk litteratur.

Crimetime Göteborg
Crimetime Göteborg är ett samarbete mellan Bokmässan och Bonnierförlagen, som tar avstamp i en gemensam vilja att skapa Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Festivalen startade 2015 och arrangerades då på Gotland. Redan under sitt första år på Bokmässan 2018 blev Crimetime Göteborg en stor publiksuccé, med nationella och internationella stjärnförfattare på plats.

För mer information, kontakta:
Charlotta Parkås
, presskontakt Bokmässan
0736-60 69 61
chp@bokmassan.se

Josefina Karlström, Crimetime Göteborg
josefinak@bokmassan.se
                       
Läs mer på www.bokmassan.seBilden överst från vänster: Pascal Engman, Carin Hjulström, David Baldacci, Henrik Fexeus, Camilla Läckberg.
Foto: Alexander Donka, Gabriel Liljevall, Alexander James, Magnus Ragnvid.

                                                         
                                                      
Bokmässan äger rum den 23–26 september 2021 på Svenska Mässan i Göteborg och på Bokmässan Play.

   

6555 bok ikon fb
6557 bok ikon twitter
6558 bok ikon insta
6559 bok ikon linkedinOm du inte längre vill ha våra pressmeddelanden, avregistrera dig här.
Vill du veta mer om hur vi behandlar dina personuppgifter? Läs om det i vår integritetspolicy.

Bokmässan, 412 94 Göteborg.
Hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00
$$$open$$