Litteraturpriset Årets Bok kommer att direktsändas på Bokmässan Play, Bokmässans digitala plattform och streamingtjänst.
6932 5 bok21 header press
21 april 2021 Läs på webben
7150 Bokmassan Play Goteborg 2020 Foto Natalie Greppi HQ 51 600x300 webb
640x640transp
Pressmeddelande 2021-04-21:
Årets Bok direktsänds på Bokmässan Play
640x640transp
Litteraturpriset Årets Bok kommer att direktsändas på Bokmässan Play, Bokmässans digitala plattform och streamingtjänst. Den 27 april offentliggörs de nominerade böckerna under en livesänd nomineringsfrukost och den vinnande boken avslöjas och belönas sedan vid en prisutdelning i oktober.

Årets Bok har delats ut av Bonniers Bokklubbar sedan 2016 och är ett litteraturpris där läsarna utser vinnaren. Nomineringsfrukosten, som leds av Titti Schultz tillsammans med Helena Petersson från Årets Bok-juryn, kommer att livesändas den 27 april kl 08.30 på Bokmässan Play och går även att se på Årets Boks instagramkonto.

– Snart är det äntligen dags för oss att tillkännage de 12 titlar som nominerats av Årets Bok-juryn. Alla som älskar böcker och läsning får vara med och rösta på sin favorit bland de nominerade böckerna. Det här är svenska folkets bokpris, säger Petra Nuhma, marknadsansvarig för Årets Bok.

Böckerna har nominerats av Bonniers Bokklubbars litteraturredaktörer utifrån olika kriterier; de ska hålla hög språklig kvalitet, vara väl berättade historier sett till handling, karaktärer och miljö, tilltala en bred läsekrets och vara utgivna på svenska i Sverige oberoende av förlag/egenutgivning under perioden 1 maj 2020 – 30 april 2021. Det kan vara både svensk och utländsk spännings- eller skönlitteratur.

Röstningen, som startar i samband med nomineringsfrukosten, pågår fram till den 12 september. Den vinnande boken avslöjas och belönas vid en prisutdelning i oktober. Röstningen sker digitalt via www.aretsbok.se och man kan rösta en gång om dagen under hela perioden.

– Vi är väldigt glada att Årets Bok vill livesända sitt evenemang hos oss! Den här typen av samarbeten ger liv åt Bokmässan Play under delar av året när vi inte visar vårt vanliga program, och blir ett spännande inslag som ger mervärde till våra tittare, säger Maria Rogstad Norberg, kommunikationschef på Bokmässan i Göteborg.

Fler nyheter och detaljer kring årets Bokmässa presenteras löpande under våren. Biljetterna till Bokmässan 2021 släpps i maj. Hela programmet för årets Bokmässa presenteras den 24 augusti.

Om Årets Bok
Bonniers Bokklubbar är Sveriges största bokklubb med nästan 250 000 medlemmar och har arbetat med böcker och läsupplevelser i över 70 år. Idag finns det redan en rad olika litteraturpriser, men alla delas ut av en jury, exempelvis Nobelpriset, Augustpriset och Årets kriminalroman. Bonniers Bokklubbar ville uppmärksamma läsarna och vad de tycker genom att låta dem rösta fram årets bästa läsupplevelse. Därför instiftades 2016 Årets Bok – ett litteraturpris där läsarna utser vinnaren.

Om Bokmässan
Bokmässan är Nordens största kulturevenemang och årets viktigaste litteraturhändelse. Sedan starten 1985 har miljontals läsare, författare och branschfolk lockats till Göteborg i början av hösten. Mässan är sedan länge en mittpunkt för svensk bokutgivning och erbjuder även kompetensutveckling, inspiration och rekreation. Bokmässan 2021 blir ett hybridevent som arrangeras inför studiopublik på Svenska Mässan i Göteborg den 23–26 september och som direktsänds på Bokmässan Play. Årets teman är Demokrati, LÄS! LÄS! LÄS! och Nordisk litteratur.


För mer information, kontakta:
Charlotta Parkås
, presskontakt
0736-60 69 61
chp@bokmassan.se

Läs mer på www.bokmassan.se

Pressfoto Bokmässan Play / Foto: Natalie Greppi >>
           
                               
Bokmässan äger rum den 23–26 september 2021 på Svenska Mässan i Göteborg och på Bokmässan Play.

   

6555 bok ikon fb
6557 bok ikon twitter
6558 bok ikon insta
6559 bok ikon linkedinOm du inte längre vill ha våra pressmeddelanden, avregistrera dig här.
Vill du veta mer om hur vi behandlar dina personuppgifter? Läs om det i vår integritetspolicy.

Bokmässan, 412 94 Göteborg.
Hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00
$$$open$$