För fjärde året i rad arrangeras Crimetime på Bokmässan och i programmet medverkar svenska och internationella deckargiganter, bland andra Camilla Läckberg och John Grisham. Nytt för i år är Crimetime by night och Deckartur på Österlen, återkommer gör det populära inslaget Afternoon Tea.
6932 5 bok21 header press
23 juni 2021 Läs på webben
7303 Connelly Grisham Fexeus Lackberg Sarenbrant 600x352 webb
640x640transp
Pressmeddelande 2021-06-23:
Crimetime by night, deckargiganter, deckartur på Österlen – hela programmet för Crimetime 2021 på Bokmässan presenteras
640x640transp
Idag släpps hela programmet för Sveriges största deckarfestival Crimetime den 25–26 september på Svenska Mässan i Göteborg. För fjärde året i rad arrangeras Crimetime på Bokmässan och i programmet medverkar svenska och internationella deckargiganter, bland andra Camilla Läckberg och John Grisham. Nytt för i år är Crimetime by night och Deckartur på Österlen, återkommer gör det populära inslaget Afternoon Tea.

Bokmässan 2021 arrangeras som ett hybridevent den 23–26 september med studiosamtal inför publik i den mån restriktionerna tillåter. Programmet direktsänds på Bokmässan Play. Crimetime på Bokmässan under lördagen och söndagen den 25–26 september är Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur.

25 programpunkter står på schemat när programmet för Crimetime Göteborg släpps idag och totalt medverkar 55 internationella och svenska författare. Programmet innehåller många spännande författarmöten och intervjuer med några av världens bäst säljande kriminalförfattare. Crimetime invigs den 25 september kl 09.15 av  Viveca Sten, Sara Osman och Thomas Bodström, som intervjuas av Åsa Lindström, programansvarig Crimetime, och samtalar om spänningsåret som gått, förväntningar inför årets festival, och bjuder på sina bästa tips ur programmet.

– Vi som jobbat med årets Crimetime är oerhört stolta och glada över att kunna presentera ett program med verklig bredd och spets. Vi har inte bara fått med de riktigt stora författarnamnen på den svenska och utländska sidan utan också en rad nya och intressanta röster. Extra roligt att vi har fått till det vi valt att kalla för ”Master class”, ett antal seminarier där författare delar med sig av sina bästa skrivtips till den stora gruppen som själva skriver. Nu räknar vi ner till september, säger Åsa Lindström, programansvarig för Crimetime Göteborg.

Sex internationella giganter inom spänningsgenren medverkar via länk på Crimetime 2021: David Baldacci (USA) (Spelaren), Harlan Coben (USA) (Pojken från skogen), John Grisham (USA) (Sista dagen), Karin Slaughter (USA) (Det falska vittnet), Michael Connelly (USA) (Oskuldens lag), samt Paula Hawkins (Storbritannien) (Ur förtärande eld). Samtliga är aktuella med böcker i år.

– Jag ser mycket fram emot att få medverka på Crimetime på Bokmässan i Göteborg. Det betyder så mycket för mig att få möjlighet att tala med läsarna i ett land där mitt arbete alltid har blivit uppskattat. Det understryker verkligen det faktum att berättandet inte känner några gränser eller avstånd, utan istället alltid kan föra världen samman, säger Michael Connelly (USA), en av de mest framgångsrika kriminalförfattarna i världen.

Årets nyheter på Crimetime Göteborg är Crimetime by night och Deckartur på Österlen.

Crimetime by night 25 september
Crimetime by night inleds med en talkshow där Camilla Läckberg, Henrik Fexeus, Marie Jungstedt och Mats Strandberg tar plats i Crimetime-soffan på scen. Under ledning av Josefine Sundström samtalar de om sina senaste böcker. Därefter inbjuds publiken att gnugga geniknölarna i ett quiz tillsammans med Sveriges deckarelit under ledning av Anders de la Motte och Måns Nilsson. På scen tävlar Pascal Engman och Denise Rudberg mot Anna Jansson och Hans Rosenfeldt. Kvällen avslutas med utdelning av Crimetime Award för sjunde året i rad. Prisutdelningen leds av Josefine Sundström och Rebecka Edgren Aldén. Priset delas ut i fyra kategorier: Årets deckardebut, Årets barndeckare, Årets hederspris och BookBeats pris till årets svenska deckarförfattare.

Deckartur på Österlen
Redan i sommar finns möjlighet att digitalt följa med Anders de la Motte och Måns Nilsson på en deckartur på Österlen via Bokmässan Play. Författarna gör nedslag på platser de skrivit om i Morden på Österlen och besöker platser som andra stora deckarpersonligheter nämnt i sina böcker. I anslutning till programmet kan tittaren ladda ner en karta och hänga med på cykelturen. Deckartur på Österlen blir den första programpunkten på Bokmässan Play. Den släpps redan den 10 juli och kan kostnadsfritt ses året ut.

I programmet återfinns också höjdpunkter från tidigare år som Afternoon Tea den 24 september med Håkan Nesser, Sofie Sarenbrant, Carin Hjulström och Mariette Lindstein i ett samtal lett av Josefine Sundström.

Biljetter till Crimetime på Bokmässan Play finns nu tillgängliga på bokmassan.se, där också hela programmet och samtliga medverkande finns publicerade.

Hela programmet för Crimetime 2021 >>


Programmet för Crimetime (pdf) >>

Läs mer om Crimetime på Bokmässan >>

Alla författare som medverkar på Crimetime Göteborg 2021:
Lars Wilderäng, Anders de la Motte, Måns Nilsson, Thomas Engström, Margit Richert, Jacob Lindfors, Johanna Mo, Johan Ripås, Viveca Sten, Mikaela Bley, Linda Ståhl, Sammy Jeridi, Sara Osman, Mats Strandberg, Anna Karolina, Simon Häggström, Stefan Ahnhem, Thomas Bodström, Peter Sjölund, John Willander Lambrell, Christina Olséni, Micke Hansen, Carin Hjulström, Camilla Läckberg, Henrik Fexeus, Mari Jungstedt, Anna Jansson, Kerstin Bergman, Kristina Ohlsson, Christina Larsson, Håkan Nesser, Sofie Sarenbrant, Rolf och Cilla Börjlind, Pascal Engman, Denise Rudberg, Karin Alfredsson, Tina N Martin, Kicki Sehlstedt, Hans Rosenfeldt, Michael Hjorth, Caroline Engvall, Frida Skybäck, Mariette Lindstein, Dick Harrison, Lina Rolfsdotter, Christoffer Carlsson, Peter Mohlin, Peter Nyström, David Baldacci, Michael Connelly, Karin Slaughter, John Grisham, Paula Hawkins, Harlan Coben.

Crimetime Göteborg
Crimetime Göteborg är ett samarbete mellan Bokmässan och Bonnierförlagen, som tar avstamp i en gemensam vilja att skapa Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Festivalen startade 2015 och arrangerades då på Gotland. Redan under sitt första år på Bokmässan 2018 blev Crimetime Göteborg en stor publiksuccé, med nationella och internationella stjärnförfattare på plats.

Om Bokmässan
Bokmässan är Nordens största kulturevenemang och årets viktigaste litteraturhändelse. Sedan starten 1985 har miljontals läsare, författare och branschfolk lockats till Göteborg i början av hösten. Mässan är sedan länge en mittpunkt för svensk bokutgivning och erbjuder även kompetensutveckling, inspiration och rekreation. Bokmässan 2021 blir ett hybridevent som arrangeras inför studiopublik på Svenska Mässan i Göteborg den 23–26 september och som direktsänds på Bokmässan Play. Årets teman är Demokrati, LÄS! LÄS! LÄS! och Nordisk litteratur.

För mer information, kontakta:
Charlotta Parkås
, presskontakt Bokmässan
0736-60 69 61
chp@bokmassan.se

Josefina Karlström, Crimetime Göteborg
josefinak@bokmassan.se
                       
Läs mer på www.bokmassan.se


Bilden ovan:
Övre raden från vänster Michael Connelly, John Grisham.

Undre raden: Henrik Fexeus och Camilla Läckberg, Sofie Sarenbrant.
Foton: Terrill Lee Lankford / Michael Lionstar / Elisabeth Toll / Thron Ullberg.


Pressfoton:
Michael Connelly / Foto: Terrill Lee Lankford >>
John Grisham / Foto: Michael Lionstar >>
Camilla Läckberg och Henrik Fexeus / Foto: Elisabeth Toll >>
Sofie Sarenbrant / Foto: Thron Ullberg >>
                                                   
                                                       
Bokmässan äger rum den 23–26 september 2021 på Svenska Mässan i Göteborg och på Bokmässan Play.

   

6555 bok ikon fb
6557 bok ikon twitter
6558 bok ikon insta
6559 bok ikon linkedinOm du inte längre vill ha våra pressmeddelanden, avregistrera dig här.
Vill du veta mer om hur vi behandlar dina personuppgifter? Läs om det i vår integritetspolicy.

Bokmässan, 412 94 Göteborg.
Hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00
$$$open$$