Idag, torsdagen den 1 juli kl 10.00, startar försäljningen av studiobiljetter till Bokmässans hybridevent på Svenska Mässan i Göteborg. Antalet biljetter är begränsat, sker stegvis och Bokmässan tillämpar först-till-kvarn.
6932 5 bok21 header press
1 juli 2021 Läs på webben
7332 Rum for Ideologi 3 600x300 webb
640x640transp
Pressmeddelande 2021-07-01:
Nu släpper Bokmässan biljetter
640x640transp
Idag, torsdagen den 1 juli kl 10.00, startar försäljningen av biljetter till Bokmässan på Svenska Mässan i Göteborg. Antalet biljetter är begränsat och Bokmässan tillämpar först-till-kvarn. Dagens biljettsläpp sker samma dag som ett flertal coronarestriktioner lättar och anpassas – bland annat får mässor ett eget regelverk, som äntligen gör det möjligt för Bokmässan att välkomna besökare igen.

Årets Bokmässa blir ett hybridevent med seminarier och scensamtal som arrangeras på Svenska Mässan i Göteborg inför fysiska besökare och direktsänds på Bokmässan Play inför en digital publik. Antalet biljetter som släpps idag är begränsat och biljetterna släpps stegvis, med anpassning till rådande läge och anläggningens förutsättningar. Det särskilda regelverket för mässor som nu införs möjliggör flera aktiviteter som brukar uppskattas av besökarna på mässgolvet, såsom boksigneringar och bokförsäljning på plats.

– Vi är så glada att äntligen kunna välkomna våra fantastiska besökare tillbaka till Bokmässan – om än i begränsad omfattning! Bokmässan Play blev en riktig framgång förra året men att återigen få skapa de unika, fysiska mötena mellan läsare och författare, som blivit Bokmässans signum, känns obeskrivligt härligt, säger Frida Edman, ansvarig för Bokmässan i Göteborg.

Besökare till det fysiska arrangemanget på Svenska Mässan i Göteborg deltar som studiopublik på Bokmässans seminarie- och scenprogram. Biljetterna säljs som dagsbiljetter till torsdagens, fredagens, lördagens eller söndagens program. Totalt arrangerar Bokmässan ca 200 seminarier under Bokmässan 2021. Därutöver finns tolv externa scener som också gör sitt eget program som ingår i biljetten.

– Det viktigaste för oss är att skapa ett tryggt och säkert evenemang för både våra besökare och medverkande. Vi har stora ytor och flexibla lokaler som gör det möjligt för oss att ta emot och reglera publikflöden på ett klokt sätt, säger Frida Edman.

Mariaplans bokhandel, Lohrs Pocket MedMera och Bokskåpet finns på plats i lokalerna för att sälja de böcker som presenteras i programmet. På Bokmässan Play är det Adlibris som står för försäljningen. I biljetten till den fysiska Bokmässan ingår också en digital access till Bokmässan Play, som ger tillgång till hela Bokmässans program t.o.m. 31 december, samt en entrébiljett till Bokmässan 2022.


Årets program presenteras den 24 augusti. Bokmässans teman 2021 är Demokrati, LÄS! LÄS! LÄS! och Nordisk litteratur. Bland gästerna som redan presenterats finns bland andra Michael Connelly, John Grisham, Camilla Läckberg, Henrik Fexeus, David Baldacci, Sofie Sarenbrant, Paula Hawkins, Carin Hjulström, Pascal Engman, Tina Nordström, ”Arga Rektorn” Anders Danell, Johan Unenge och Karin Slaughter.

Om Bokmässan
Bokmässan är Nordens största kulturevenemang och årets viktigaste litteraturhändelse. Sedan starten 1985 har miljontals läsare, författare och branschfolk lockats till Göteborg i början av hösten. Mässan är sedan länge en mittpunkt för svensk bokutgivning och erbjuder även kompetensutveckling, inspiration och rekreation. Bokmässan 2021 blir ett hybridevent som arrangeras på Svenska Mässan i Göteborg den 23–26 september och som direktsänds på Bokmässan Play. Årets teman är Demokrati (arrangeras i samarbete med Demokratin 100 år, Lärarnas Riksförbund, Globala Torget, Majblomman och Statens medieråd) , LÄS! LÄS! LÄS! (arrangeras i samarbete med Läsrörelsen) och Nordisk litteratur.

För mer information, kontakta:
Charlotta Parkås
, presskontakt,
0736-60 69 61
chp@bokmassan.se

Läs mer på www.bokmassan.se

För information om Bokmässans studiobiljetter, besök www.bokmassan.se/studiobiljetter


Pressfoto: Bokmässan 2019 / Foto: Niklas Maupoix >>
                                         
                                                         
Bokmässan äger rum den 23–26 september 2021 på Svenska Mässan i Göteborg och på Bokmässan Play.

   

6555 bok ikon fb
6557 bok ikon twitter
6558 bok ikon insta
6559 bok ikon linkedinOm du inte längre vill ha våra pressmeddelanden, avregistrera dig här.
Vill du veta mer om hur vi behandlar dina personuppgifter? Läs om det i vår integritetspolicy.

Bokmässan, 412 94 Göteborg.
Hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00
$$$open$$