Bokmässans programgrupp har förstärkts med ytterligare en redaktör, Erik Eje Almqvist, som tidigare bland annat varit chefredaktör för Magasinet Filter.
7626 5 bok22 headerpress
22 mars 2022 Läs på webben
7855 Erik Eje Almqvist 2 Foto Emmy Jonsson 600x300 webb
640x640transp
Pressmeddelande 2022-03-22:
Erik Eje Almqvist är senaste stjärnrekryteringen till Bokmässan i Göteborg
640x640transp
Efter två digitala och hybrida bokmässor under pandemin förbereder Bokmässan i Göteborg verksamheten för en storslagen återkomst 2022 och framåt. Nu har programgruppen förstärkts med ytterligare en redaktör, Erik Eje Almqvist, som tidigare bland annat varit chefredaktör för Magasinet Filter. I programgruppen ingår sedan tidigare bland andra programchefen Oskar Ekström och redaktörerna Tara Moshizi och Johan Kollén, som började i januari.

– Erik är en fantastisk journalist och en ovärderlig pusselbit i Bokmässans redaktion! Efter pandemiåren längtar vi efter att få arrangera en traditionell Bokmässa igen och i programgruppen satsar vi nu stenhårt på att skapa ett högaktuellt och väl sammansatt program. Vi är just nu i det mest intensiva skedet av programarbetet, där de cirka 1 000 seminarieförslag som kommit in från förlag och samarbetspartner ska kureras och kokas ned till drygt 300 skarpa seminarier, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan i Göteborg.

Erik Eje Almqvist är journalist och författare, och tilldelades 2009 Sveriges tidskrifters utmärkelse Årets journalist. Närmast kommer Erik från tjänsten som chefredaktör på Göteborg Film Festival. År 2008 var han med och startade Magasinet Filter, och arbetade där under flera år som reporter och chefredaktör. Som frilans har Erik haft fasta uppdrag för Svenska Dagbladet, Metro, Filter och Göteborgs-Posten. Flera texter har översatts och publicerats i medier som Weekendavisen (Danmark), 11 Freunde (Tyskland) och Books (Frankrike). Efter flera år i Köpenhamn skrev han 2018 guideboken Köpenhamn för foodisar. Därtill har Erik Eje Almqvist gått en möbelsnickarutbildning på Københavns Tekniske Skole. 2020 utgavs hans bok Hammare & spik, som innehåller ritningar på möbler, inspirerade av den italienska designern Enzo Mari.

– Jag har en väldigt speciell relation till Bokmässan och har genom åren varit här som utställare, journalist, författare och besökare. Här har jag gjort mitt yrkeslivs första intervju (med Håkan Nesser), krängt billiga prenumerationer iförd åtsittande reklamtshirts och lanserat mina två böcker. Jag har druckit montervin med Viveca Lärn, haft kuddkrig i ett av Gothia Towers hotellrum och fått på käften av en förläggare som hade minst 4 promille tequila i blodet. Nu är jag 39 år och väldigt glad över att ta min relation med Bokmässan in i en ny fas, säger Erik Eje Almqvist.

Erik Eje Almqvist tillträdde sin tjänst i februari.

Bokmässan i Göteborg pågår under 22–25 september 2022. Bokmässan 2022, den 38:e i ordningen, blir en storslagen återkomst på Svenska Mässan i Göteborg. Engagerande teman som Sydafrika, Klimatkrisen och Crimetime står i fokus. Och, förstås – den senaste bokutgivningen och alla fantastiska författare. Nu kan besökarna ta del igen av alla seminarier, scen- och montersamtal samt den stora utställningen med montrar och boksigneringar. Bokmässan Play är idag en integrerad del av Bokmässan, och många seminarier och scenprogram kommer att direktsändas här och även ligga kvar för att kunna tittas på i efterhand.

Läs mer om Bokmässan på www.bokmassan.se >>

Pressbild Erik Eje Almqvist / Foto: Emmy Jonsson >>

För mer information, kontakta
Maria Rogstad Norberg
, kommunikationschef
0722-11 93 39
mn@bokmassan.se
                                   
                                                       
Bokmässan äger rum den 22–25 september 2022 på Svenska Mässan i Göteborg och på Bokmässan Play.
Teman: Sydafrika, Klimatkrisen och Crimetime.

   

6555 bok ikon fb
6557 bok ikon twitter
6558 bok ikon insta
6559 bok ikon linkedin


Om du inte längre vill ha våra pressmeddelanden, avregistrera dig här.
Vill du veta mer om hur vi behandlar dina personuppgifter? Läs om det i vår integritetspolicy.

Bokmässan, 412 94 Göteborg.
Hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00
$$$open$$