Bokmässan i Göteborg har tagit initiativ till temat Röster från Ukraina för att ge särskilt utrymme åt ukrainska författare och berättelser i denna svåra tid.
7626 5 bok22 headerpress
23 mars 2022 Läs på webben
7864 Rapsfalt 600x300 webb
640x640transp
Pressmeddelande 2022-03-23:
”Röster från Ukraina” extrainsatt tema på Bokmässan 2022
640x640transp
Röster från Ukraina blir ett extrainsatt tema på Bokmässan 2022.

Bokmässan 2022, den 38:e i ordningen, blir en storslagen återkomst på Svenska Mässan i Göteborg. I år ligger ett särskilt fokus på Sydafrika, Klimatkrisen och Crimetime – samt på Röster från Ukraina, som idag presenteras som ett extrainsatt tema. Bokmässan i Göteborg har tagit initiativ till temat för att ge särskilt utrymme åt ukrainska författare och berättelser i denna svåra tid. Temat kommer att göras i samarbete med Ukrainas ambassad, Svenska PEN, Globala Torget, Svenska kyrkan och flera bokförlag och andra aktörer.

– Rysslands krig i Ukraina är ett fruktansvärt övergrepp på ett land och ett folk, men också på yttrandefrihet och demokrati. Att ge plats åt ukrainska röster är det minsta vi kan göra. Strålkastarljuset är redan på Ukraina, under Bokmässan riktar vi en del av ljuset mot de berättelser som idag inte har någonstans att ta vägen, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan.

Temat, som är under utformning, kommer bestå av flera delar. Bokmässan och Ukrainas ambassad planerar för en monter som uppmärksammar den ukrainska litteraturen. Ukrainska författare bjuds in tillsammans med förlag och andra aktörer, såsom Svenska PEN, Globala Torget och Svenska kyrkan, som också styr en del av sitt program till att lyfta ukrainska röster och berättelser. Fler detaljer presenteras längre fram.

Om Bokmässan
Bokmässan arrangeras i Göteborg den 22–25 september 2022. I år ligger ett särskilt fokus på Sydafrika, Klimatkrisen och Crimetime, samt Röster från Ukraina som ett extrainsatt tema. Bokmässan Play är idag en integrerad del av Bokmässan, och många seminarier och scenprogram kommer att direktsändas här och även ligga kvar för att kunna tittas på i efterhand.

Läs mer om Bokmässan på www.bokmassan.se >>

För mer information, kontakta
Maria Rogstad Norberg
, kommunikationschef Bokmässan
0722-11 93 39
mn@bokmassan.se
                                     
                                                     
Bokmässan äger rum den 22–25 september 2022 på Svenska Mässan i Göteborg och på Bokmässan Play.
Teman: Sydafrika, Klimatkrisen och Crimetime, samt Röster från Ukraina.

   

6555 bok ikon fb
6557 bok ikon twitter
6558 bok ikon insta
6559 bok ikon linkedin


Om du inte längre vill ha våra pressmeddelanden, avregistrera dig här.
Vill du veta mer om hur vi behandlar dina personuppgifter? Läs om det i vår integritetspolicy.

Bokmässan, 412 94 Göteborg.
Hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00
$$$open$$