En av årets stora nyheter på Bokmässan
7626 5 bok22 headerpress
12 augusti 2022 Läs på webben
8070 FB event 1200x 628
640x640transp

Pressmeddelande 12/8 2022
Bokmässan — nu även by Night
640x640transp
Idag släpps programmet till Bokmässan by Night – årets stora nyhet på Bokmässan där festsugna kulturintresserade kan botanisera bland livepoddar, kulturdebatter, dansgolv och barer. By Night är i år även hemvist för den klassiska Gläntafesten, som traditionellt arrangeras i samband med Bokmässan.

För första gången någonsin bjuder Bokmässan i Göteborg in till Bokmässan by Night: ett klubbprogram after hours som blandar litteratur med musik, kulturpersonligheter och ren fest. Fredagen den 23 september kl 18.30 öppnar ett festivalområde på mässan med fyra barer och fem scener.

– Efter tre års väntan kan vi äntligen göra en riktig bokmässa igen – då räcker det inte att fira på dagtid. Med Bokmässan by Night förvandlar vi mässan till något helt nytt och kan ge plats för andra röster och format som live-poddar och musik, säger Oskar Ekström, programchef på Bokmässan.

I programmet märks bland annat musikkonnässören, författaren och journalisten Fredrik Strage, som har en egen scen där han intervjuar bok-och albumaktuella artister som till exempel aktivisten och hiphoparen Cleo som nyss släppt sitt första svenska fullängdsalbum Missaoui, musikikonen Eva Dahlgren som talar om aktuella boken Instrumenten – memoarer under konstruktion där hon betraktar sitt liv och sitt konstnärskap, och före detta Bad Cash Quartet-trummisen Jonas Lundqvist som berättar om sitt prisade soloprojekt och nya albumet Den okända floden, och avslutar med att "riva av några låtar”.

Två scener, Balkongen och Foajén, ägnas åt liveversioner av några av Sveriges mest lyssnade poddar. Det blir en eklektisk blandning av vetenskap, humor, politik och kultur, med bland annat The Daily Messiah, Nemo möter en vän, Dumma människor, P3 Klubben med flera.

På scenerna Hörnan och Underlandet anordnas författarsamtal och debatter, med programpunkter som Vacker och viktig – snygghet som maktfaktor, och Vem är en sellout? och samtal med bland annat Lina Wolff och Alex Schulman. Andra exempel på medverkande är Anna Björklund, Essy Klingberg, Victor Malm, Kayo Mpoyi, Saga Cavallin, Kristofer Andersson och Irena Pozar.

Den klassiska Gläntafesten, arrangerad av tidskriften Glänta i samband med Bokmässan, flyttar in till bokfesten från klockan 22.00. På dansgolvet spelar Klubb Rörelsens DJ Livsfarligt och Ona DJ en blandning av elektronika, hiphop och retropop. Ett antal författar-DJs gästar. För att återigen koppla samman litteratur och musik uppträder poeter och musikartister i foajén.


Om Bokmässan by Night
2022 är det premiär för Bokmässan by Night - ett klubbprogram under de senare timmarna på fredagen med fyra barer och fem stjärnspäckade scener där vi visar live-poddar, kulturdebatter och mycket mer. Bokmässan by Night öppnar när den vanliga mässan stänger och är ett måste för alla som älskar både fest och kultur. Läs mer om Bokmässan by Night här Till programmet >>


Om Bokmässan
Bokmässan i Göteborg, den 38:e i ordningen, pågår under 22 – 25 september 2022 och blir en storslagen återkomst på Svenska Mässan i Göteborg. Sydafrika, Klimatkrisen, Crimetime och extrainsatta Röster från Ukraina är teman på Bokmässan 2022. Bokmässan Play är idag en integrerad del av Bokmässan, och många seminarier och scenprogram kommer att direktsändas här och även ligga kvar för att kunna tittas på i efterhand. Läs mer om Bokmässan på www.bokmassan.se


För mer information, kontakta:
Maria Rogstad Norberg, kommunikationschef Bokmässan
072-211 93 39
mn@bokmassan.se


Pressbilder
Bokmässan by night, poster / Illustratör: Anna Kask
Oskar Ekström, programchef Bokmässan 
Fredrik Strage / Foto och copyright Pär Olsson
Cleo / Foto: Erika Udvardi
Eva Dahlgren / Foto: Piratförlaget
Jonas Lundqvist / Foto: Olle Kirchmeier
P3 Klubben: Nanna Olasdotter Hallberg  och Kristofer Andersson / Foto:  Micke Grönberg, Sveriges Radio
Nemo möter en vän Nemo Hedén /Foto: Charles Ludvig 
Vacker och viktig – snygghet som maktfaktor: Valerie Kyeyune Backstrom / Foto: Jasmin Storch
Lina Wolff / Foto: Gustav Bergman
Alex Schulman / Foto: Thron Ullberg
Anna Björklund / Foto: Annica Eklund,
Kayo Mpoyi / Foto: Rabén & Sjögren
Irena Pozar / Foto: Weyler


Läs merBokmässan äger rum den 22–25 september 2022 på Svenska Mässan i Göteborg och på Bokmässan Play.
Teman: Sydafrika, Klimatkrisen, Crimetime och Röster från Ukraina.

   

6555 bok ikon fb
6557 bok ikon twitter
6558 bok ikon insta
6559 bok ikon linkedin


Om du inte längre vill ha våra pressmeddelanden, avregistrera dig här.
Vill du veta mer om hur vi behandlar dina personuppgifter? Läs om det i vår integritetspolicy.

Bokmässan, 412 94 Göteborg.
Hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00
$$$open$$