Förskola ett fokusområde när Bokmässan planerar för 2023
8533 6 bok23 press sv
LÄS PÅ WEBBEN 30 NOVEMBER 2022
bild
mässgolvet på bokmässan 2022. Fotograf: Niklas maupoix
Bokmässan lanserar förskolescen 2023, satsar stort på kompetensutveckling för pedagoger
Bokmässan i Göteborg trappar upp sin satsning på kompetensutveckling och särskilda program för de pedagogiska yrkena inför 2023, bland annat med lanseringen av en ny, specialinriktad förskolescen. Ett kurerat program kommer tas fram av Bokmässans redaktion, med livslångt lärande, utveckling och självledarskap som fokus, och dagens utmaningar och pedagogikens möjligheter i minne. Ambitionen är att informera, inspirera och fylla på med arbetsglädje. 
För första gången hälsar Bokmässan Sveriges förskollärare och barnskötare välkomna till en egen scen, inriktad på inspiration och kompetensutveckling för pedagoger för de lägre åldrarna.

– Vi ser en samhällsutveckling där pedagogens yrke är viktigare än någonsin, men står inför ständigt nya utmaningar. Vi på Bokmässan upplever en stor efterfrågan på kompetensutveckling under karriären. Därför tar vi mässans uppskattade koncept som utbildningshubb och kompletterar med den saknade pusselbiten: vi ger förskolans frågor och pedagogik det utrymme de förtjänar. Som pedagog är min vision att Förskolescenen ska ge den injektion av kunskap, hyperaktuell information och arbetsglädje som kan ge så mycket i form av professionellt bränsle,” säger Sandra Lewinsson, Affärsansvarig förskola, skola och bibliotek på Bokmässan.

Scenen planeras till Bokmässans första två dagar, torsdag-fredag 28-29 september 2023. Lanseringen kommer ske som en del av mässprogrammet, vilket innebär att man kan erbjuda access till hela Förskolescenen och Bokmässans mässgolv till kostnaden av en entrébiljett. Programmet för Förskolescenen arbetas fram under våren och biljetter släpps med start från februari. Fler satsningar på kompetensutveckling för pedagoger presenteras längre fram.

–Som Nordens största kulturevenemang har vi en unik möjlighet att utforska dagens viktigaste pedagogiska frågor genom program och specialscener som Förskolescenen. Bokmässan har en fantastisk styrka som kompetensutvecklingsplattform som kan svara upp på den komplexitet som pedagoger ställs inför idag – särskilda behov utifrån ämnen och inriktning kan kombineras med tusentals andra programpunkter som tillför djup och bredd i kompetensutvecklingen, säger Oskar Ekström, Programchef för Bokmässan i Göteborg.
Pressbilder
För att ladda ner en högupplöst version, klicka på bilden. 
8595 300x200 Bokma%cc%88ssan 2022 Beso%cc%88kare Foto Niklas Maupoix 46A3424 8588 vit thumbnail
8588 vit thumbnail 8588 vit thumbnail
bild bild bild bild
Bokmässan, 412 94 Göteborg
bokmassan.se | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00
$$$open$$