Samarbete får pris för klimatsmart tänk – som också slår ett slag för demokrati och integration
8533 6 bok23 press sv
LÄS PÅ WEBBEN 15 DECEMBER 2022
bild
Bokmässan och Göteborgsföretag prisbelönas för årets mest samhällsnyttiga affär
Bokmässan och det sociala företaget Fabrikörerna vinner priset Nyttigaste Affären 2022. Deras samarbete kring mässans årliga tygkassar och personalens arbetskläder får priset för att de tänker klimatsmart samtidigt som de slår ett slag för demokrati och integration.
Nyttigaste Affären delas varje år ut till två eller fler företag som skapar samhällsnytta genom att göra affärer med varandra. Bakom priset står det kooperativa bostadsbolaget HSB Göteborg och företagsrådgivaren Coompanion.

Nordens största kulturevenemang Bokmässan har sedan några år tillbaka gått från att köpa mässans officiella tygkassar av leverantörer som tillverkar dem utomlands, till att låta det sociala företaget Fabrikörerna sy dem i sin fabrik i Gårdsten. Kassarna tillverkas av så kallat deadstock-material, som är rester från andra företags textilproduktion.

I år har dessutom samarbetet vuxit genom att Fabrikörerna fick producera arbetskläder till personalen på Bokmässan.

Hög kvalitet och bättre integration
Fabrikörerna är ett socialt och kooperativt företag som vid sidan om industrisömnad för företag och privatpersoner även inkluderar språkträning i arbetet, eftersom många av de anställda kommit till Sverige från andra länder.

– Att lära sig språket är en förutsättning för att kunna ta del av det land man lever i och vara delaktig i demokratin, något som ligger oss på Bokmässan varmt om hjärtat, säger Maria Rogstad Norberg, kommunikationschef på Bokmässan.

– Vi är mycket glada över att få ta emot Nyttigaste Affären och både jag och min arbetsgrupp vill tacka Bokmässan för att vi fortsatt vårt samarbete även i år, säger Emad Alkasem, produktionsledare på Fabrikörerna.

Maria Rogstad Norberg är mycket nöjd med kvalitén på produkterna och kommunikationen med Fabrikörerna. Att fortsatt få bästa möjliga leverans och samtidigt bidra till social och miljömässig nytta.

– Det är verkligen win-win, säger hon.

– Allt vi gör fokuserar på kvalitet och miljö, tillägger sömmerskan Hasan Moladad.

Nästa års Bokmässa äger rum i Göteborg den 28 september – 1 oktober.
Pressbild
För att ladda ner i fullstorlek, klicka på tumnagelbilden. 
8647 300 x 250Nyttigaste Affa%cc%88ren vinnare 2022 8588 vit thumbnail
8588 vit thumbnail 8588 vit thumbnail
bild bild bild bild
Bokmässan, 412 94 Göteborg
bokmassan.se | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00
$$$open$$