Författaren Roberto Saviano gästar årets bokmässa.
Avanmälan | www.bokmassan.se | hej@bokmassan.se
Läs på webben
Roberto Saviano till Bokmässan

Den italienske journalisten och författaren Roberto Saviano, aktuell med romanen Blodsleken, kommer till Bokmässan i Göteborg. Sedan hans reportagebok Gomorra, om maffian i Neapel, publicerades 2006 lever Saviano under dödshot.

Roberto Saviano blev världsberömd när Gomorra utkom för elva år sedan och bara i Sverige såldes boken i 245 000 ex. På grund av denna granskning av den napolitanska maffians affärer och metoder bor Saviano sedan dess på hemlig ort och lever under ständigt hot.

Han är författare till flera reportageböcker, Skönhet och helvete, Kom med mig och Zero, zero, zero, och gör nu sin skönlitterära debut med Blodsleken. Romanen handlar om en liten klan av unga pojkar som är kopplade till camorran (maffian i Neapel) och beredda till ofattbart våld för att skaffa sig pengar, makt och status.      

Roberto Saviano, född 1979, har en universitetsexamen i filosofi och tillhör en forskargrupp som granskar camorran och annan olaglig verksamhet. Han samarbetar regelbundet med New York Times, Newsweek, The Guardian, Die Zeit och de italienska tidskrifterna La Repubblica och L’Espresso.

På Bokmässan samtalar Saviano om sin nya bok i bland annat ett seminarium med den svenska journalisten Kristina Kappelin.

Läs hela programmet för Bokmässan på www.bokmassan.se.

För mer information, kontakta
Joanna Wahlsten, presskontakt
031-708 84 13
jw@bokmassan.se


         

Bokmässan är Nordens största kulturevenemang med 100 000 besök årligen och äger rum 28 september –1 oktober 2017 på Svenska Mässan i Göteborg. Tema för Bokmässan 2017 är bildning och Finland 100 år.

Om du inte längre vill ha vårt nyhetsbrev, avregistrera dig här.

Bok & Bibliotek i Norden AB, 412 94 Göteborg
Besök Bokmässans hemsida | hej@bokmassan.se | 031-708 84 00