Nyhetsbrev från Karriär Webbversion
Jusektidningen Karriär
Magasinet för oss som driver Sverige framåt
Nyhetsbrev | 13 mars 2018
Tema: Lön
Tema: Allt om lönen
Stor special: Allt om lönen

Nu är Juseks lönestatistik här – och för många är det snart dags för lönesamtal. Därför har vi samlat råd, kunskap, tips och inspiration som rör just lön.

Läs hela temat ...

Motivation kan inte enbart köpas för pengar

 "Om jag ska vara hård tror jag att det inte är så vanligt att lyckas använda lönen som motivationsfaktor", säger Karin Karlström, utredare i chefs- och ledarskapsfrågor på Saco.

Läs mer ...
Kommunikation viktigast för nöjda medarbetare

Chefen har en avgörande roll i löneprocessen. Nyckeln är bland annat kommunikation och öppenhet. Så, hur ska man då få till en bra dialog runt lönesättningen?

Läs mer ...
Kan man definiera en generation? Foto: Shutterstock
Ledarskap med sikte på generationsskifte

Nätet är fullt av tips för hur man anpassar sitt ledarskap utifrån olika generationer. Nu är det snart dags för nästa kull – Z – att äntra arbetslivet. Vilket sätter fokus på frågan: kan man egentligen definiera en generation?

Läs mer ...

Helena och Johanna Engström. Foto: Magnus Glans
På byrån Vass står generation Z i centrum
För kommunikationsstrategerna och systrarna Helena och Johanna Engström är Z-värderingar ingenting nytt. Kanske inte så konstigt, eftersom de själva tillhör generationen. När de för drygt två och ett halvt år sedan grundade Vass Kommunikation var det därför självklart att anamma Z-värderingstänket.

Läs mer ...
Så lär du dig att säga nej. Illustration: Jens Magnusson
Konsten att säga nej till arbetsuppgifter

Du får fler och fler uppgifter. Kollegor ber dig att hjälpa till med än det ena, än det andra. Hur säger man egentligen nej till uppgifter utan att bli stämplad som otrevlig eller gnällig?

Läs mer ...

Faje Gani och Jens Henriksson. Foto: Magnus Glans
Koncernchefen som blev adept

Att bredda synen på kompetens genom att låta streetsmarta personer bli mentorer åt chefer på den svenska arbetsmarknaden. Det är syftet med Fryshuset Up & Coming Executive Program som nyss kört igång för andra gången. Karriär träffade adepten Jens Henriksson, koncernchef för Folksamgruppen, och hans mentor Faje Gani, Nordenchef på Twitter.

Läs mer ...

Karriär | Box 3265, 103 65 Stockholm
Kontakta oss
Avanmälan från nyhetsbrevet