Nyhetsbrev från Karriär Webbversion
Jusektidningen Karriär – chefsnyheter
Magasinet för oss som driver Sverige framåt
Nyhetsbrev | 13 november 2017
Hej Jusekmedlem och chef!

Flera av förbundets chefsmedlemmar har efterfrågat att lätt kunna sortera ut artiklar i Jusektidningen Karriär som är relevanta för chefer. Vi startar nu ett digitalt nyhetsbrev som innehåller länkar till just detta innehåll. Nyhetsbrevet skickas ut åtta gånger per år i samband med nya nummer av tidningen.

Teckna en digital prenumeration
Det här första nyhetsbrevet skickar vi till alla medlemmar som är registrerade som chefer i Juseks medlemsregister. Vill du även få kommande nyhetsbrev så anmäler du dig via länken nedan – eller på tidningenkarriar.se.

Här anmäler du dig för att få tidningen Karriärs chefsnyheter.

Christin Mellner
Chefens bäst före-datum beror på självmedkänsla

Självmedkänsla är avgörande för din hållbarhet som chef. Det visar färsk forskning från Stockholms universitet. "Men en dålig arbetsmiljö bör inte lösas med självhjälpskurser", konstaterar forskaren Christin Mellner.

Läs mer ...

Självstyre stärker samarbete
Konsten att fatta beslut i grupp

Nödvändiga förändringar kan gå snabbare. Medarbetarna kan bli mer motiverade. Och cheferna kan frigöra tid till annat än detaljstyrning. Det finns flera potentiella fördelar med självständiga team. Så här funkar det.

Läs mer ...

Maxa mötet
Teknikerna som maxar mötet

Ett fåtal som kommer med de flesta idéer – så ser det ut på många arbetsplatser. Men bara för att vissa är tysta betyder inte det att de inte har något att komma med. Så, hur ska man få alla medarbetare att komma till tals?

Läs mer ...

Erik Fors-Andrée
Hans digitala lunchkalender är öppen för alla

I entreprenören Erik Fors-Andrées digitala kalender kan vem som helst boka in en lunch, en fika eller ett telefonsnack genom några snabba klick. Så har han jobbat i snart sex år, och han upplever att det har gett honom möjlighet att styra och strukturera sin egen tid bättre.

Läs mer ...

Sociala medier
Inlägg i sociala medier kan slå mot jobbet

Gränsen mellan privatliv och arbetsliv blir lätt suddig när det gäller sociala medier. Och det har både för- och nackdelar. Enligt en rundringning av Saco känner sig många medlemmar övervakade och kartlagda både under och efter arbetstid.

Läs temat här ...

Karin Zingmark
”Vi kan inte köpa oss fram genom marknadsbudgetar längre”

I boken Maxa Snacket beskriver Karin Zingmark hur företagens sätt att kommunicera kan anpassas till dagens förhållanden. "Delegera inte allt till en kommunikationsavdelning. Kompetensen måste finnas i företagets högsta ledning", säger hon.

Läs mer ...

Karriär | Box 3265, 103 65 Stockholm
Kontakta oss
Avanmälan från nyhetsbrevet