Nyhetsbrev från Karriär Webbversion
Jusektidningen Karriär | Nyheter
Magasinet för oss som driver Sverige framåt
Nyhetsbrev | 15 december 2017
Tema: Framtidsspaning
Tema: Välkommen till framtidens arbetsliv
Välkommen till framtidens arbetsliv!

I år fyller Jusek 80 år. I förbundets begynnelse på 1940-talet var arbetstid en av de stora frågorna. Kampen om tiden lär bara bli intensivare. Hur ser arbetslivet i Jusekbranscherna ut om 20 år, om 80 år? Karriär firar 80-årsjubilaren med en nutidsanalys, en rejäl framtidsspaning och konstaterar att hur väl Jusekmedlemmarna lyckas med sitt arbete avgör framtidens välfärdssamhälle.

Läs mer ...

Funktionell dumhet rättar dig i ledet
Funktionell dumhet rättar dig i ledet

Mats Alvesson är kritisk mot att organisationer inför allt fler policys och processer – utan att någon reflekterar över om de verkligen funkar. Eller om man skulle kunna göra på ett annat sätt. Möt professorn som myntade uttrycket funktionell dumhet i arbetslivet.

Läs mer ...

Koppla greppet kring föräldraledigheten
Koppla greppet kring föräldraledigheten

Att planera och tänka igenom sin kommande föräldraledighet är bra. Förutom att maxa ledigheten utan att förlora för mycket inkomst har du rätt till lönesamtal, semesterdagar och lönerevision. Att hålla kontakten med arbetsgivaren är klokt – det visar intresse och ingen glömmer din kompetens, menar de experter som Karriär talat med.

Läs mer ...

På jobbet
Här finns framtidsjobben
Här finns framtidsjobben

Hur ser framtiden på arbetsmarknaden ut för Juseks akademiker? Svaren kan finnas i Sacos undersökning som analyserar i vilka branscher jobben finns om fem år.

Läs mer ...

Porträttet: Nima Marefat
"Lösningen har alltid varit att inte ge upp"
"Lösningen har alltid varit att inte ge upp"

När Nima Marefat skrev sida upp och sida ner under en tenta på Handelshögskolan i Stockholm föddes idén till Digiexam, ett program som gör det möjligt att skriva prov digitalt. Men hur ledde egentligen ett ömmande skrivfinger till en lösning som nu når 48 procent av den svenska gymnasiemarknaden?

Läs mer ...

Intervju: Lena Ag
"Metoo sätter fingret på en smärtpunkt i samhället"
"Metoo sätter fingret på en smärtpunkt i samhället"

Bara ett par månader efter att #metoo briserade öppnar Jämställdhetsmyndigheten i Göteborg. Generaldirektör Lena Ag konstaterar att nätkampanjen har skapat engagemang och förändringskraft på en nivå som få myndigheter kan komma i närheten av.

Läs mer ...

Det här gäller vid sexuella trakasserier
Det här gäller vid sexuella trakasserier

Två procent av svenskarna har blivit drabbade på jobbet under det senaste året – och det är arbetsgivarens ansvar att förebygga, utreda och åtgärda. Det handlar om sexuella trakasserier.

Läs mer ...

Karriär #9 2017
Nytt nummer ute nu!
Nu är årets sista Karriär ute hos prenumeranterna. Nästa nummer kommer i början av 2018, men fram till dess fortsätter vi nyhetsbevakningen på tidningenkarriar.se

Du har väl inte missat att Karriär har ett Chefsnyhetsbrev? Det skickas ut åtta gånger per år och samlar material, råd och tips som rör ledarskap. Här anmäler du dig. 


Karriär | Box 3265, 103 65 Stockholm
Kontakta oss
Avanmälan från nyhetsbrevet