Nyhetsbrev från Karriär Webbversion
Jusektidningen Karriär
Magasinet för oss som driver Sverige framåt
Nyhetsbrev | 3 oktober 2017
Tema: Pension
Säkra pensionen
Säkra pensionen genom hela karriären

En gång om året dimper det orangea kuvertet ner i brevlådan som en färgglad påminnelse om pensionen. För vissa är siffrorna och tabellerna ingen överraskning. Andra skulle hellre vilja stoppa beskedet direkt i dokumentförstöraren. Känner du att det är dags att ta kontroll över situationen? Här är pensionsexperternas råd för att maxa pensionen under arbetslivets möjliga faser.

Läs mer

Så mycket får nyutexade i lön
Så mycket får nyutexaminerade i lön

28 558 kronor. Det är den genomsnittliga medellönen för nyutexaminerade inom Juseks yrkesgrupper. Jämfört med tidigare mätningar syns ökningar framför allt inom kommunal sektor – och arbetslösheten ligger långt under rikssnittet. Här hittar du lönestatistiken för alla yrkesgrupper.

Läs mer

Planera in din hälsa i kalendern
Planera in din hälsa i kalendern

Att ha en plan för sitt välbefinnande borde vara lika självklart som att planera sitt arbete, skriver Fredrik Grythberg. Här är hans råd för att komma igång med planeringen under hösten.

Läs mer

Formulera målen under det årliga samtalet
Formulera målen under det årliga samtalet

Våndas du inför det kommande medarbetarsamtalet och tycker att det är mer plågsamt än utvecklande? För att besegra känslorna och göra det mesta av tillfället är experternas tips att du ska förbereda dig väl, konkretisera – och vara dig själv.

Läs mer 

"Chefer gör inte som de tror"
Simon Elvnäs: "Chefer gör inte som de tror"
Vad gör egentligen chefer när de har för avsikt att leda? Forskaren Simon Elvnäs har analyserat närmare 500 chefer och har svaret på frågan: troligtvis absolut inte alls vad de tror.

Läs mer
Coachen: Svar om din karriär
Gun Alexandersson Malm
Kan jag vara sjuk under uppsägningstiden?
Jag jobbar inom en kommun och har arbetat heltid sedan 1990-talet, men på olika arbetsplatser. Jag går i tankarna att säga upp mig från jobbet. Vad är det för regler som gäller? Om jag säger upp mig och är skyldig att jobba in uppsägningstiden, har jag då rätt att vara sjuk med läkarintyg?

Läs coachens svar 


Karriär | Box 3265, 103 65 Stockholm
Kontakta oss
Avanmälan från nyhetsbrevet