Nyhetsbrev från Karriär Webbversion
Jusektidningen Karriär
Magasinet för oss som driver Sverige framåt
Nyhetsbrev | 7 november 2017
Tema: SOCIALA MEDIER
Tema: Sociala medier
Privata uppdateringar kan slå mot jobbet

Det plingar till i mobilen. Kanske är det en vän som hör av sig för att tipsa om en ledig tjänst, en svårhanterlig vänförfrågan från chefen – eller rent av ett hot mot dig och din familj. Sociala medier har blivit en del av våra arbetsliv på gott och ont. Och de är här för att stanna. Så här kan du hantera dem.

Läs mer ...

Under ytan: VIKTOR BANKE
Viktor Banke
”Det här är världens bästa yrke”

Det har aldrig funnits något annat drömyrke än advokat för Viktor Banke. Redan som barn stod han upp och försvarade dem som inte kunde föra sin egen talan. "Att vara advokat passar mig perfekt! Jag har hittat min arena där jag kan kanalisera mina styrkor, och jag älskar det förbehållslöst", säger han.

Läs mer ...

Maxa mötet
Teknikerna som maxar mötet

Ett fåtal som kommer med de flesta idéer – så ser det ut på många arbetsplatser. Men bara för att vissa är tysta betyder inte det att de inte har något att komma med. Så, hur ska man få alla medarbetare att komma till tals? 

Läs mer ...

Hitta energin i vinter
Fredrik Grythberg: Hitta energin i vinter

Att ha koll på sin energi är direkt kopplat till arbetsglädje och en bra psykosocial arbetsmiljö. Men vad är egentligen fysisk och mental energi? Och hur kan ni skapa mer positiv energi tillsammans på arbetsplatsen? Karriärs livsstilsrådgivare Fredrik Grythberg skriver om hur du kan ladda batterierna.

Läs mer ...

Coachen: SVAR OM DIN KARRIÄR
Gun Alexandersson Malm
Måste arbetsgivaren bekosta glasögon?
"Jag är nyanställd på en juristbyrå och upplever att jag får huvudvärk, trötta ögon och svårigheter att behålla en skarp syn när jag arbetar många timmar framför datorn. När jag var ute och lunchade med en bekant häromdagen berättade han att min arbetsgivare är skyldig att bekosta glasögon för mig. Stämmer det?"

Läs coachens svar ...
Ärendet: JUSEK GRIPER IN
Jusek griper in
Lång väntan på sjukpenning

Äntligen har Lena fått sjukpenning för en period som både arbetsgivaren och Försäkringskassan har vägrat att betala. En dom i Förvaltningsrätten gav henne rätt. "Utan Jusek hade jag aldrig orkat", säger hon i dag.

Läs mer ...

Karriär | Box 3265, 103 65 Stockholm
Kontakta oss
Avanmälan från nyhetsbrevet