Nyhetsbrev från Karriär Webbversion
Jusektidningen Karriär – www.tidningenkarriar.se
Magasinet för oss som driver Sverige framåt
Nyhetsbrev | 18 augusti 2017
Tema: Karriärvägar
Tema: Karriärvägar
Med nya perspektiv på karriären
Tema: Är det dags för nästa steg?

Sommaren erbjuder tid för reflektion och eftertanke. Kanske har det väckt funderingar på att byta jobb, yrke eller bransch. Möt tre personer som har gjort en förändring – och valt helt olika karriärvägar: Anna Bågstam Ryltenius kombinerar två jobb, Per Frykebrant utbildade sig raka vägen till drömjobbet och Aron Kristoffersson startade eget. Dessutom ger karriärplaneraren råd till den som funderar på att ta nästa steg. 

Läs mer 

Tema: Terminsstart
Tema: Studentspecial
Allt för studentlivet
Tema: Studentspecial

Nu är det dags att sätta sig i skolbänken. Kanske är det för första gången, eller så är det ett kärt återseende efter sommaren. Till den här studentspecialen har redaktionen talat med experter inom bland annat rekrytering, karriärplanering, stress och fackliga frågor för att samla information kring hur du gör det bästa av tiden fram till första jobbet. 

Läs mer 

Nio steg till mer balans i det flexibla arbetslivet
Nio steg till mer balans i det flexibla arbetslivet

Det flexibla arbetslivet gör att gränserna mellan privatliv och jobb suddas ut allt mer. Här är Fredrik Grythbergs bästa tips för att lyckas med konsten att hitta balans och prioritera det som är viktigt för just dig.

Läs mer 

Få nätverket att blomstra
Kom igång med nätverkandet efter sommaren

Kontakter kan vara viktigt för karriären. Karin Bäcklund är medgrundare till mötesplatsen Über Social After Work, och har själv erfarenhet av nätverkets betydelse – sitt senaste jobb fick hon via just det. Här delar hon och Peter Meurling med sig av sina tips för att få nätverket att blomstra.

Läs mer 

Under ytan: Kristofer Sandström
Under ytan: Kristofer Sandström
"Mångfald är en förutsättning för att utvecklas"

Gröna Lunds operativa HR-chef har prisats för sitt mångfaldsarbete. Karriär möter Kristofer Sandström, som tycker att inkluderingen av funktionshindrade, äldre och nyanlända borde vara en självklar del av framtidens arbetsmarknad.

Läs mer 

Gun Alexandersson Malm
"Kan jag jobba kvar när jag fyllt 65 år?"
Jag jobbar på en familjerättsbyrå där jag är en av dem som har längst anställningstid. Jag fyller 65 i år och vill om möjligt jobba åtminstone två år till. Vilka möjligheter har jag att jobba kvar?

Gun Alexandersson Malm svarar: Du har rätt att arbeta kvar fram till utgången av den månad ...

Läs coachens svar
Karriär | Box 3265, 103 65 Stockholm
Kontakta oss
Avanmälan från nyhetsbrevet