Nyhetsbrev från Karriär Webbversion
Magasinet för oss som driver Sverige framåt
Nyhetsbrev | 7 februari 2018
Porträttet: Danica Kragic Jensfelt
Under ytan: Danica Kragic Jensfelt. Foto: Jimmy Eriksson
Hon utvecklar framtidens robotar

Danica Kragic Jensfelt är en av Sveriges ledande robotexperter. Hon konstaterar att det ännu är lång tid kvar tills robotarna förändrar arbetslivet på allvar – men att det är hög tid att förbereda samhället.

Läs hela intervjun här ...

Tema: #Metoo
Tema: #Metoo. Illustration: Cecilia Lundgren
I spåren av #Metoo

Hösten 2017 ekade ett vredesvrål över Sverige. Tiotusentals kvinnor vittnade om hur sexuella trakasserier är en del av vardagen. #Metoo kan leda till ett paradigmskifte i jämställdhetsdebatten. "Förändringen har bara börjat", säger jämställdhetsminister Åsa Regnér.

Läs hela temat här ...

Ola Brehm och Veronica Lind. Foto: Anders G Warne
Arbetsplatsen där alla delar på ledarskapet

Delat ledarskap har funnits sedan romarriket. Men företeelsen utvecklas och tar hela tiden nya former för att passa dagens utmaningar. Ett exempel är konsultbolaget Accigo som drivs av de 140 medarbetarnas ambitioner genom kollektivt ledarskap.

Läs mer ...

Balans & livsstil. Foto: Olof Holdar/Shutterstock
Fredrik Grythberg: 7 nyårslöften för arbetsgivare

De flesta företag har arbetsmiljöstrategier och ungefär nio av tio erbjuder friskvårdsbidrag. Trots det är antalet sjukskrivningar fortfarande höga. Kanske är det dags för nyårslöften på arbetsplatsen, resonerar Fredrik Grythberg, och delar med sig av sina förslag till chefer och arbetsgivare.

Läs mer ...

Erik Öhrn. Foto: Magnus Glans.
Nya greppet: Peppa medarbetarna med podd

Restaurangkedjan Vapiano är en ung arbetsplats, de omkring 500 medarbetarnas snittålder är 22–23 år. Så vad passar väl bättre än att möta de unga vuxna på deras egen arena, tyckte HR-chefen Erik Öhrn. Sedan starten i mars har ett nytt avsnitt av podden #fördetärroligareatthakul, vilket också är kedjans motto, släppts varannan fredag.

Läs mer ... 

Mikael Gunnarzon. Foto: SOK/Björn Larsson Rosvall
Ekonomen som hjälper Sverige till OS
Snart är det dags för de olympiska spelen i Pyeongchang. Men för Sveriges Olympiska Kommitté, som ansvarar för Sveriges deltagande, har förberedelserna pågått under de senaste fem åren. Karriär frågade ekonomichefen Mikael Gunnarzon hur hans arbete ser ut inför tävlingarna.

Läs mer ...
Jusektidningen Karriär #1 2018
Årets första nummer av Karriär ute nu!
Nu har årets första nummer av Jusektidningen Karriär landat hos prenumeranterna. Har det kommit bort på vägen? Hör i så fall av dig till redaktionen.

Du har väl inte missat att Karriär har ett Chefsnyhetsbrev? Det skickas ut åtta gånger per år och samlar material, råd och tips som rör ledarskap. Här anmäler du dig.

Karriär | Box 3265, 103 65 Stockholm
Kontakta oss
Avanmälan från nyhetsbrevet