Nyhetsbrev från Karriär Webbversion
Jusektidningen Karriärs chefsnyheter
Magasinet för oss som driver Sverige framåt
Nyhetsbrev | 9 februari 2018
Ola Brehm och Veronica Lind. Foto: Anders G Warne
Arbetsplatsen där alla delar på ledarskapet 

Delat ledarskap har funnits sedan romarriket. Men företeelsen utvecklas och tar hela tiden nya former för att passa dagens utmaningar. Ett exempel är konsultbolaget Accigo som drivs av de 140 medarbetarnas ambitioner genom kollektivt ledarskap.

Läs mer ...

Chefens förutsättningar påverkar stressnivån.
Chefens förutsättningar påverkar stressnivån

Närmare fyra av tio upplever att de inte får tillräckligt med stöd från sina arbetsgivare när det gäller det mentala välmåendet, enligt en ny undersökning. Lisa Björk, forskare på Institutet för stressmedicin, konstaterar att chefer måste ha rätt förutsättningar för att motverka stress på arbetsplatsen.

Läs mer ...

Tema: #metoo
Tema: #metoo. Illustration: Cecilia Lundgren
I spåren av #metoo

Hösten 2017 ekade ett vredesvrål över Sverige. Tiotusentals kvinnor vittnade om hur sexuella trakasserier är en del av vardagen. #Metoo kan leda till ett paradigmskifte i jämställdhetsdebatten. "Förändringen har bara börjat", säger jämställdhetsminister Åsa Regnér.

Läs mer ...

Erik Öhrn. Foto: Magnus Glans
Nya greppet: Peppa medarbetare med podd

Restaurangkedjan Vapiano är en ung arbetsplats, de omkring 500 medarbetarnas snittålder är 22–23 år. Så vad passar väl bättre än att möta de unga vuxna på deras egen arena, tyckte HR-chefen Erik Öhrn. Sedan starten i mars har ett nytt avsnitt av podden #fördetärroligareatthakul, vilket också är kedjans motto, släppts varannan fredag.

Läs mer ...

Så behåller du fokus i kontorslandskapet.
Så behåller du fokus i kontorslandskapet

I öppna kontorslandskap finns det mycket som rubbar ens fokus. Aram Seddigh, doktor i arbets- och organisationspsykologi, delar med sig av sina råd för att hålla flitens lampa lysande under hela arbetsdagen.

Läs mer ...

Foto: Privat.
Från chef till skibum – vad hände sen?
En av de gångna årets mest lästa artiklar på tidningenkarriar.se handlade om Mats Erwald som bytte ut toppjobbet mot alptoppar och livet som skibum. Nu är han hemma igen. Karriär ställde frågan: hur gick det?

Läs mer ...
Fredrik Grythberg. Foto: Olof Holdar/Shutterstock
Fredrik Grythberg: 7 nyårslöften för arbetsgivare

De flesta företag har arbetsmiljöstrategier och ungefär nio av tio erbjuder friskvårdsbidrag. Trots det är antalet sjukskrivningar fortfarande höga. Kanske är det dags för nyårslöften på arbetsplatsen, resonerar Fredrik Grythberg, och delar med sig av sina förslag till chefer och arbetsgivare.

Läs mer ...

Karriär | Box 3265, 103 65 Stockholm
Kontakta oss
Avanmälan från nyhetsbrevet