Webbversion
Ekonomihögskolan i New York. Alumner, studenter och välgörenhet
Alumner från Ekonomihögskolan boende i New York fick nyligen chansen att träffa två av skolans mest kända alumner. FN-ambassadör Olof Skoog berättade om det pågående arbetet vid säkerhetsrådet och FN. John Abrahamsson, Managing Director Investment Banking SEB och dessutom en av Ekonomihögskolans hedersdoktorer, uppdaterade åhörarna om läget vid deras före detta studieplats, Ekonomihögskolan i Lund. Träffen ägde rum på ONE UN New York hotel och i FN:s högkvarter.

Anders Borg och Cristina Stenbeck
Ekonomihögskolan har en aktiv alumnverksamhet som under de senaste åren växt i både omfång och anseende. Träffen i New York var bara en av flera alumnträffar under våren. Frukostmöte om hållbarhet hos Mannheimer Swartling i Malmö och intressanta föreläsningar med exempelvis Anders Borg och välkända forskare inom ledarskap och finansvetenskap är bara några exempel på nyligen genomförda alumnaktiviteter. Nu senast, den 1 juni, välkomnades alumnerna då Cristina Stenbeck och Christopher Humphrey, Ekonomihögskolans nya hedersdoktorer, gav sina föreläsningar.

Att Ekonomihögskolan kopplar samman studenter, alumner, näringslivet och de företag som är partners är noga uträknat. Studenterna får höra om alumnverksamheten redan under studietiden, både som student och alumn finns näringslivskontakterna oftast där och partnerföretagen får en direkt inblick i Ekonomihögskolans verksamhet och kunnandet som de kan ha nytta av.

Hungerprojektet
I samband med alumnträffen i New York passade Ekonomihögskolans alumnkoordinator Therese Lachmann och partnerskapets VD Katarina Andrén på att besöka Hungerprojektet som är ett engagerande projekt där ett av fakultetens internship pågår. Två studenter från Lund jobbar just nu framgångsrikt med välgörenhet i New York inom Hungerprojektet som är en global, icke vinstdrivande, strategisk organisation som verkar för att hungern i världen ska upphöra.

Internships är en viktig del av Ekonomihögskolans utåtriktade verksamhet som ger studenter möjlighet att få praktisk erfarenhet på en intressant arbetsplats. Ekonomihögskolans Karriärcenter, som gör att internships går att genomföra, kan vara en del av skolan tack vare partnerföretagen och deras donationer.
— Det är attraktivt att ha arbetslivserfarenhet utomlands i sitt CV och utlandspraktik visar på en driven och modig personlighet, menar studenterna i New York.

London nästa
Idéerna är många då alumnträffarna planeras. Nästa alumnträff utomlands blir i London i oktober. Då står Ekonomihögskolans första MOOC om digitala affärsmodeller på programmet. Och förhoppningsvis sluter många ekonomer upp till höstens hemvändarhelg när alumner från när och fjärran återvänder till Lund. Ekonomihögskolan välkomnar då sina gamla studenter till intressanta diskussioner om vad som händer om och när den ekonomiska krisen är här med två än så länge hemliga men mycket välkända alumner.
 
Läs mer om träffen i NY. 

Läs mer om Hungerprojektet.

Läs mer om det pågående internshipet i Hungerprojektet. 

Läs mer om hedersdoktorerna.

497 HungerprojectThe Hunger Project, Zuza Epicenter, Mozambique 2015, Foto: Ivan Barros.

489 New York 300ONE UN New York hotel, United Nations Plaza. Foto: Roni, Flickr.

Text: Anna Löthman