Katastrofalt i Lund 20 - 22 maj 2022 | Tåget | Kartan | Ölen Webbversion
100 linkedin 32 101 facebook 32 102 twitter 32 99 instagram 32 103 youtube 32 180 gbflag
97 Lunds universitet C2r RGB
Lundensaren
Karnevalspecial
Nyhetsbrev för alumner | 13 maj 2022
Houston, we have a... Katastrofalkarneval 2022!
4819 f%c3%b6rs%c3%a4ttsbild
Ibland blir saker inte riktigt som man tänkt sig. Lundakarnevalen 2022 firar missförstånd, fadäser och klavertramp och ger oss en för året mycket passande Katastrofalkarneval!

Tider och inträde
Karnevalsområdet är öppet från fredag den 20 maj klockan 12.00 till söndag den 22 maj klockan 23.59. Du kommer att kunna köpa inträde i entrén för 80 kr (barn upp till 6 år går in gratis). Vill man lämna området krävs ny biljett om man inte köper tredagarsentrén som kostar 215 kr.

På fredagen är det invigning klockan 13.00 med fri entré första timmen.

Om du vill se några av stornöjena (Spex, Show etc) så kostar de extra.
Mer information om biljettillgång hittar du på lundakarnevalen.se
Hitta Alumnnätverket i närheten av Domkyrkoplan, uppge den hemliga koden och få en liten alumn-present!
Uppge kodordet KARNEVALUMNI när du ser oss. Då får du snurra på vårt lyckohjul och vinna ett fint litet pris! Vi ser fram mot att träffa dig! Vi står mitt emot Café Ariman, Kungsgatan 2.
Vad hände egentligen med de gamla generalerna?
4820 generalerid%c3%a5tid
Ingen karneval utan general. Eric Owers (1962), Freja Davidsson Bremborg (2018), Pontus Bodelsson (1994), Fanny Ramel (2014) och Christian Godden (1998) delar med sig av var de befinner sig i livet idag, sina värsta dåtida karnevalskatastrofer samt sina bästa lärdomar som kommit dem väl till pass i karriären.
Läs mer
LTH-alumner bakom årets Karnevöl
4818 %c3%b6lbryggandelthalumner
Det är tillsammans med Joacim Larsen och Petter Lindholm som Simon Frennberg förvandlade korridorsrumsbryggeriet till en lönsam affärsverksamhet. Lundensaren har besökt Brygghuset Finn för att inspektera Karnevalsölen – vi menar, Karnevölen.
Läs mer 
Tåget, kartan, tider och massor av nöjen
4847 minrekarta
Tåget
Lördag 13:00-15:00
Söndag 13:00-15:00
Rutt-karta hittar du här ovan ⇧


Karnevalståget går genom Lunds gator och sprider karnevalistisk glädje till de flera hundra tusen besökare. Vad sägs om vagnar som (L)undergången, Ses i Suez, Antivaxxers, Det coronanapassade studentflaket, Orosmolnet och Välkommen till Uppsala, för att nämna några! Det tar cirka tre timmar för karnevalståget att ta sig (moturs) runt Lund! Tar du bilen så parkera den i utkanten av staden. Lättare tilltugg och dryck kommer att säljas längs med tåget.

Inte i Lund, men vill se tåget LIVE ändå?

Lundakarnevalen hoppas kunna livesända tåget på sin hemsida och YouTube-kanal. Kika in där för senaste uppdateringen kring livesändning.

Även Sydsvenskan direktsänder lördagens karnevalståg. Dock mot en mindre prenumerationsavgift. Läs mer på Sydsvenskans hemsida.
4867 map small 640x640transp
Områdeskartan
Besök Lundakarnevalens hemsida för en högupplöst version av kartan.

Du hittar den här.

Där kan du också läsa om vad du får och inte får ta med dig in.

• Inga husdjur, ingen medhavd alkohol och inga paraplyer tex.

• Var du hittar toaletterna, rökrutan, polisstationen och sjukvård.

• Lundakarnevalen 2022 är handikappanpassad.
4827 musik2
Musiken
Fredag
Blacknuss 17.00 | Måns Zelmerlöv 19.00 |  Tingsek 21.00 | Basshunter 23.00

Lördag

Hemliga Klubben 17.00 | Felicia Takman 19.00 | Daniela Rathana  21.00 | Familjen 23.00

Söndag

Östblocket 16.00 | Vånna Inget 18.00 | En hyllning till Kal P.Dal 20.00 | Atomic Swing 22.00 | Hyksoz 00.00

Du behöver ingen extra biljett för att se konserterna 

Du hittar mer information om konserter på den lilla scenen på Lundakarnevalens hemsida.
Barnevalen för hela familjen – Rädda Hotell Electrolyx!
Barnevalen är det största nöjet för de minsta besökarna. Följ med på ett svalkande äventyr där kylens invånare behöver slå sina kloka kålhuvuden ihop för att rädda Hotell Electrolyx! Utöver en skojfrisk föreställning finns även ett litet område med både tältnöjen och café.
Läs mer på Lundakarnevalens hemsida under fliken Evenemang/Nöjen.

Extra biljett behövs
4822 kocken2
Krog Peppar Peppar och andra finurliga katastrofala ställen att käka på!
Sex härliga ställen finnes i kampen mot hungern på karnevalsområdet. Krog Peppar Peppar, Krogen under jorden, Krog Terminal 5, Krog sista oasen, Foodtrucks Mystery Mobiles och Snaxeriet bjuder på massor av olika härligheter som passar till både lunch och middag.
Läs mer om utbudet på Lundakarnevalens hemsida under fliken Besöket.
Tombola och Tältnöjen
10 tombolabodar som tex. #FreeBritney, Suez i dimman och Tegnells Angels, står öppet fram tills kvällstimmarna. Det kostar Karnedaler att spela (läs mer om karnedaler längre ner).

18 olika tältnöjen erbjuds besökaren, vad sägs om Carl Bilt: Vätt och Etikett, Toapappret är slut och Medelålderskris. Dessa är öppna fram tills kvällstimmarna.
Läs mer på Lundakarnevalens hemsida under fliken Evenemang.
Karnedalerna
Världens mest katastrofala valuta som används för att ha roligt i tombolabodarna, i tälten och på de olika smånöjena. Karnedalerna kan köpas för 25 kronor styck, eller ännu bättre: 5 stycken för 111 kronor.

Karnedaler hittas i flertalet bodar på området. Årets karnedaler är katastrofala mynt i metall med en helt ny och unik design!
4846 QUIZ
Karnevalernas teman har ända sedan 1954 slutat på "-al" med undantag för 1978, 1982 och 2010 års karnevaler. Kommer du ihåg vad de hette i stället? Gör vår quiz på Alumnnätverkets Instagram stories.
2702 Vinjett 600x90 sv
4848 carnetainer
1 april @Lundakarnevalen Instagram
"Ni har talat, vi har lyssnat! Den älskade, IKONISKA, papperskorgen är nu större och bättre än någonsin! Vi kan stolt presentera KARNECONTAINERN! För första gången någonsin säljer vi nu istället för den vanliga papperskorgsmodellen, KARNECONTAINER, perfekt för alla större Katastrofer som som ska kastas. Karnecontainern är i produktion just nu och kommer att finnas tillgänglig under alla tre karnevalsdagar i begränsad upplaga." 😂

För Lundakarnevalens senaste nyheter i Sociala Medier besök:

Facebook
Instagram
YouTube
TikTok
2604 lasalyssnatitta rosa
Lyssna: Karnevalsradio
Underhållning dygnet runt under karnevalens alla 72 timmar från den katastrofala glasburen i såväl ljud som bild, på plats och på webben. Under dagarna finns radion där för att analysera allt som sker, intervjua artister från stora scenen och få upp den karnevalistiska andan! Välkommen till kalabalik i kubik! Direktlänk till radion kommer att finnas på Lundakarnevalens hemsida.

Titta: Filmtrailer | Lundakarnevalen 2022
Lundakarnevalen presenterar stolt trailern till årets karnevalsfilm: Sandgatan II. Filmen är ett av de stora nöjena och har funnits sedan 1908 och var därmed en av de första svenskproducerade filmerna.

Lyssna: Karnevalsmelodier på Spotify

På Spotify hittar man inte bara 2022 års karnevalsmelodi utan även tidigare års dansanta och svängiga låtar.
Stort tack ❤
Alumnkontoret skulle vilja passa på att tacka alla som deltog i uppdateringen av sina alumnprofiler nu under våren. Vinnarna av deltagardragningen meddelas separat. Med uppdaterade profiler kan vi bedriva ett ännu bättre nätverk. Det är vi glada för!
Till dess att vi ses igen, känn historiens vingslag! 
4845 vykort sv
Avsluta prenumeration
$$$open$$