"Med Trump i Vita huset är varje fråga en ödesfråga." En glittrande galamiddag, spännande arkeologiska fynd och tankar kring President Trump. Det är vad Lundensaren bjuder på idag. Webbversion
Lundensaren
Nyhetsbrev för alumner | 27 oktober 2017

Hedersdoktorn Per T Ohlssons tankar kring President Trump
Lundensaren har frågat journalisten, amerikakännaren och numera också hedersdoktorn vid Lunds universitet, Per T Ohlsson, om Donald Trumps första tid som president och om vad man kan förvänta sig av honom i framtiden.
Läs mer
Hemvändarhelgens höjdpunkter!
Historiens första Hemvändarhelg för Lunds universitet alla alumner invigdes fredagen den 20 oktober.

Över 200 alumner besökte sin forna studieort och tog del av exklusiva guidade visningar, inspirerande alumnföredrag, sociala aktiviteter och en glittrande galamiddag på Grand Hotel.
Läs mer
Märkliga fynd från vrak utanför Antikythera
Marinarkeologen Brendan Foley vid Institutionen för Arkeologi och antikens historia har tillsammans med sitt forskarlag gjort märkliga fynd i ett vrak utanför den grekiska ön Antikythera.
Läs mer
Fler forskningsnyheter
Vad beror vår yrsel på och hur kan vi hjälpa en närstående som lider av en ätstörning? Sveriges första utbildning till drönaroperatör har startats. Motståndet mot Trump växer och forskare har hittat plast i hjärnvävnaden hos fiskar.
Läs mer
På gång vid universitetet
Besök Vattenhallen och Historiska museet på höstlovet. Lär dig mer om solens goda och dåliga sidor på Forskningens dag 7 november i Malmö och 8 november i Lund. Gå en jubileumskurs i Kattprat och få reda varför tamkatten kommunicerar med olika läten och vad de olika lätena betyder.
Läs mer
Hänt vid universitetet
Lundensaren visar dig hur ett 350-årskalas, för personal och studenter, kan se ut. Det finns en ny skulptur i Lundagård, skapad av Charlotte Gyllenhammar, väl värd att titta på. Ekonomihögskolans alumn Anna Frick på World Bank Group föreläste, under Hemvändarhelgen, om karriärmöjligheter.
Läs mer
Svasse – lundaalumnen som tänkte på refrängen
Jacob ”Svasse” Bergqvist hade en juris kandidatexamen i bagaget när han sadlade om från statstjänsteman till revyförfattare.
En följetong i två delar (del 2).
Läs mer
Avsluta prenumeration