Privatekonomin på topp med 12 tips! Lundakarnevalen å ena sidan och blodsdåd i Gränna, kannibalism och barngravar å andra sidan.
Webbversion
Lundensaren
Nyhetsbrev för alumner | 16 februari 2018

Uppgradera din privatekonomi!
Finansforskaren ger oss 12 kloka spartips
Tänk om 2018 kan bli ditt bästa privatekonomiska år hitintills! Susanne Arvidsson är docent vid Ekonomihögskolan i Lund och som den expert hon är delar hon nu med sig av sina bästa spartips till Lundensaren. Smarta, insiktsfulla och strategiska. Susanne ser positivt på sparande och får det att låta enkelt.
Läs mer
Alumnbloggen
Vill du ta del av fler nyheter från Alumnnätverket och Lunds universitet? Läs då vår blogg! I Alumnnätverkets blogg kan du läsa inspirerande alumnporträtt, karriärtips, ta del av alla våra aktiviteter och få spännande nyheter och inspiration från Lunds universitet.
Läs mer
Hur IKEA:s grundare exporterade en särskild bild av Sverige – från sparsamhet till fika
Sverige ses ofta som ett socialdemokratiskt mönsterland där människor är jämställda, rika och lyckliga. Hur kan Ingvar Kamprad och IKEA ha bidragit till att exportera den här Sverigebilden?
Läs mer
Fler nyheter
Hur orienterar sig cellerna i våra kroppar och vad innebär galaktisk kannibalism? De svaren hittar du här. Du hittar även sockerbetor, barngravar och ett okänt språk.
Läs mer
På gång vid universitetet
I vår intar Lundakarnevalen Lund och Lundagård! Alla är karnevalistiskt välkomna. Månaderna fram till dess bjuder på vetenskapsluncher, konserter, after-work i Malmö och en frivillig djupdykning ner i det okända under årets Humanist- och teologdagar. Juridikum bjuder dessutom in sina alumner till Lundajuristernas dag.
Läs mer
Hänt vid universitetet
Alumnnätverkets Vernissage Love@Lund 2018 och Sveriges största donationskampanj i universitetssektorn har gått i mål.
Den framstående historikern Timothy Snyder, professor i historia vid Yale University i USA, blir ny hedersdoktor vid Humanistiska fakulteten.
Läs mer
Alumnen Anna Frick jobbar på Världsbanken
De flesta morgnar på väg till jobbet, går hon förbi Vita huset drickande en hälsosam smoothie. Väl på jobbet rekryterar hon de personer som ska hjälpa till att utplåna världens fattigdom. Anna fick efter mycket om och men sitt drömjobb, men vägen dit var allt annat än spikrak.
Läs mer
Ett ben av djävulen – kandidat Nehrman och det fasaväckande blodsdådet i Gränna
Berättelsen om artonhundratalslundastudenten Axel Emil Nehrman är en historia som börjar med mycket löfte och slutar med mycket tragik. Arkivarien vid universitetsarkivet Henrik Ullstad berättar om den lovande studenten som kunde följt sin bror som generaldirektör och riddare av Nordstjärneorden, men som istället slutade sina dagar på mentalsjukhus.
Läs mer

Avsluta prenumeration