BizWizard Web page

Hemvändarhelgens höjdpunkter!

Som en del av Lunds universitets firande av 350-årsjubileet, slog Lunds universitet upp dörrarna för historiens första Hemvändarhelg för alumner den 20-22 oktober. Det blev en spännande helg tillsammans med över 200 alumner från en mängd olika examensår, utbildningsbakgrunder och länder.

Alumnnätverkets Hemvändarhelg inleddes med en öppningsceremoni tillsammans med rektor Torbjörn von Schantz i Universitetshuset. Därefter följde ett fullspäckat program med guidade visningar, föredrag och sociala aktiviteter.

Under ”Lunch with a Pro” fick helgens deltagare möjligheten att äta lunch med nuvarande studenter och dela med sig råd och tips om karriär och arbetsliv. Det var verkligen roligt att se att så många alumner ville träffa universitetets studenter! ”Lunch with a Pro” var inte bara en bra möjlighet för studenter att få tips och råd inför framtiden, utan även en möjlighet för alumner att få en inblick i dagens studentliv.

I föredragsserien ”Livet efter LU” hade vi nöjet att få lyssna till flera alumner som på olika sätt arbetar för att göra världen bättre. En unik elbil, jämställda expertkommentarer och debatter, kompisrelationer över gränser, innovationslust och programmeringsläger för tjejer är några exempel på inspirerande projekt som presenterades. Vi hann även prata om Max IV och ESS och dess betydelse för Lund som stad och njuta av de smäktande tonerna från 3D-printade gitarrer. Lördagskvällen avslutades på en glittrande galamiddag på Grand Hotel.

Sammanfattningsvis blev Hemvändarhelgen en succé, fylld med inspiration, nya kontakter och mycket nostalgi. Vi vill tacka alla alumner som deltog i Hemvändarhelgen och gjorde den till en oförglömlig upplevelse. Vi hoppas att ni hade lika roligt under helgen som vi och att vi får träffa er snart igen!

Besök gärna Alumnnätverkets blogg (klicka här) för fler bilder och höjdpunkter från Hemvändarhelgen! 


3D-printad gitarr
Foto: Maria Johansson


Galamiddagen på Grand Hotell.
Foto: Megan Grindley


Rektor Torbjörn von Schantz vid öppningsceremonin.
Foto: Marcus Järvinen


Lunch with a Pro
Foto: Maria Johansson


Lunch with a Pro
Foto: Maria Johansson


Max IV
Foto: Josine Greidanus