Rise
Ny sektionschef
Den 1 januari började jag som sektionschef för Personcertifiering på RISE. Nu har ett par månader gått och jag har verkligen kommit igång och dragits med i allt spännande som händer varje dag!

Det är ett fantastiskt gäng på sektionen och jag är imponerad av den laganda och kompetens alla har. Det är fokus på våra kunder och vi jobbar ständigt med nya produkter. Personcertifiering lyftes  nyligen ut som egen sektion efter att tidigare varit tillsammans med Produktcertifiering. Vi har haft mycket fokus på att hitta ramar och mål för vårt nya liv som egen sektion. Vår söksida för giltiga personcertifikat är nyligen uppdaterad. Vårt nya verktyg för hantering av våra interna processer, Ecert ,tar just nu mycket av vår tid och vi är först med att gå live i juni.  

Vi är också synliga på flera mässor så som Föreningen Sveriges Byggnadsinspektörer, Funkis samt närvarar vid  KA dagar i både Stockholm och Göteborg.

Jag kommer nu senast som Hållbarhetschef för Postnord Strålfors. Jag är miljöingenjör i grunden och har en lång erfarenhet som revisor för ISO 14K, ISO 9K, FSC och PEFC för flera olika certifieringsorgan. Jag bor på en gård utanför Älmhult i Småland. På fritiden lägger jag gärna tid på skogsbruket, hästarna, löpning, jakt, umgänge med familj och vänner. Min man jobbar på IKEA och vi har två barn som är 10 och 14 år med aktiviteter som friidrott, hockey och fotboll.

Kontakperson: Stina Broberg Bergkvist
RISE Research Institutes of Sweden www.ri.seinfo@ri.se