Strategiskt nätverk för resurser ur avfall
186 WR logga 180
 
Visa webbversion 65 arrow blue | Besök vår hemsida65 arrow blue
246 applen 700x200px

"Ett dynamiskt nätverk med starkt engagemang"

Waste Refinery har hunnit en bra bit i sitt nya liv som strategiskt nätverk för resurser ur avfall. Vad är det som händer? Verksamhetsledare Inge Johansson på SP ger en lägesrapport.

Läs mer >
255 klippWR285x190

Nygammal webbplats

Waste Refinerys webb har fått första versionen av sin nya kostym. Samma adress gäller fortfarande och det är fortfarande möjligt att ladda ned alla rapporter från tidigare etapper.

Läs mer >
253 net 235x190

Nätverksmöte med biotema

I samband med vårens sista möte för Waste Refinerys styrgrupp den 26 maj hålls ett nätverksmöte med tema biologisk återvinning.
Alla medlemmar är välkomna.

Läs mer >
254 buss 285x190

Kritik mot fordonsutredning

Bonus-malus-utredningen för nya lätta fordon som gjorts på regeringens uppdrag har nu lämnats på remiss. Den innehåller förslag som ska bidra till en fossiloberoende transportsektor 2030.
Kritik har framförts av flera aktörer för att utredningen inte tar upp biogas i bonussystemet.
Läs utredningen >
164 128

Sök pengar till enskilda projekt

Innovationsprogrammet RE:Source bjuder in till frukostmöten om medel för enskilda projekt – möjligt att söka löpande för dig som har egna idéer som stämmer med RE:Sources programmål.
Stockholm 30 maj, Göteborg 2 juni eller Luleå 17 juni.

Läs mer >

Bryt ihop och kom igen - gammalt material får nytt liv

Den 20 september arrangerar Waste Refinery en temadag tillsammans med Competence Centre Recycling (CCR). Den handlar om hur termokemiska och biologiska processer kan bidra till materialåtervinning. Program och mer information kommer på respektive webbsida inom kort.

Besök CCRs webbplats>

Avfall i nytt fokus 2017

Nu är det klart för ”Avfall i nytt fokus” 2017 – den populära konferensen för alla som är intresserade av nya rön inom svensk forskning om resurseffektiv avfallshantering och återvinning.
Platsen blir Malmö och datumet 20-30 mars. Håll utkik efter mer information!
Läs mer >
Kontakt: wasterefinery@sp.se
187 sp sciencepartner