UTMIS – Utmattningsnätverket i Sverige

View in browser
Web version

UTMIS är ett ideellt nätverk för företag, institut och universitetsinstitutioner


Välkommen till
UTMIS års- och

nätverksmöte


UTMIS är ett ideellt nätverk för företag, institut och universitetsinstitutioner.


80 nöjda och glada deltagare, och en dito föreläsare, på UTMIS höstkurs på Karlstad Universitet.

UTMIS års- och nätverksmöte den 6-7 februari 2018 

Vi kommer att vara på Tekniska Högskolan i Jönköping. Mötet är lunch till lunch och börjar kl 13.00 den 6 februari. För dom som önskar samlas vi för en inledande lunch kl. 11:45.

För ovanlighetens skull har vi ett tema på årets inledande nätverksmöte. Det händer mycket inom additiv tillverkning, som alltså är temat, och då tycker vi att det är lämpligt att UTMIS medlemmar för möjlighet att ta del av de senaste rönen framtagna i svenska projekt.

Program för mötet

Årsmötet kommer att hållas kl 15.30 den 6 februari. Agenda  och preliminära årsmöteshandlingar finns på UTMIS medlemssidor. Handlingarna är preliminära då räkenskapsåret bryts vid årsskiftet.Hotellrekommendation:
Elite Stora Hotellet alternativt John Bauer. Ange att ni skall närvara på en konferens på Jönköping University för att få bästa pris.

Plats:
Sal E1405 - även kallad Gjuterisalen, plan 1, Tekniska Högskolan i Jönköping, byggnad E


Anmäl dig här så snart som möjligt men senast den 26 januari 2018!

UTMIS
önskar er alla
En God Jul
och
Ett Gott Nytt År!

Anmäl intresse för medlemskap i ESIS 2018 så snart som möjligt!

ESIS (European Structural Integrity Society) är en intresseorganisation vars syfte är att sprida kunskap inom utmattningsområdet för att förbättra säkerheten och de mekaniska egenskaperna på produkter, strukturer och komponenter. ESIS samlar olika europeiska länders nationella organisationer motsvarande UTMIS.

Medlemskapet är personligt och UTMIS erbjuder att betala den årliga avgiften. Genom detta får man bland annat tillgång till ESIS publikationer och rabatt på ESIS konferenser.


UTMIS-medlemmar som önskar medlemskap i ESIS för 2018 meddelar detta senast den 31:a december 2017. Klicka på knappen nedan och skicka intresseanmälan!


Sänd mail om medlemskap i ESIS 2018 >

UTMIS 2018

Vårmötet 2018

Platsen blir Högskolan i Skövde och programmet är inte helt fastställt. Det vi vet och ser fram emot är att Bengt Johanneson på Volvo Group Trucks Technology under en längre sammanhållande del av möte kommer att berätta om han och hans kollegors samlade erfarenheter inom tillförlitlighetsområdet.

Till viss del kan man säga att det kommer att handla om hur Volvo Trucks valt att arbeta med metodiken som presenterades på höstkursen.

Boka in den 8-9 maj för Vårmötet 2018!


Höstkursen 2018

Även om det än är långt dit kan vi redan nu berätta att vår höstkurs blir den 20-21 november kommande år och Scania i Södertälje blir vår värd. Föreläser gör Hans Ansell från SAAB AB och temat blir strukturintegritet hos lätta farkoster.

Boka in den 20-21 november för Höstkursen 2018!

 

Konferenser

UTMIS hemsida finns länkar till intressanta konferenser inom utmattningsområdet.

En konferens som ligger utanför uttmattningsområdet, men som även kan vara av intresse på UTMIS medlemmar är Euromat 2019, som äger rum 1-5 september, 2019 i Stockholm.

Tveka inte att tipsa om konferenser och evenemang ni tror kan vara av allamänt intresse för UTMIS medlemmar att lägga ut på hemsidan!

 

Utlysning årets exjobb 2017
Vid den här tidpunkten på året finns det sannolik flera examensarbeten att nominera till årets exjobb.

Nominera senast den 2 mars 2018!


Kravet är att arbetet skall vara slutfört under 2017. Stipendiater får chansen att knyta nyttiga kontakter inom vårt nätverk och dessutom få 25 000 kr i belöning för väl utfört arbete.
 

               

 
  

                                             

 

 


UTMIS är ett ideellt nätverk för företag, institut och universitetsinstitutioner med syfte att inom utmattningsområdet verka för:
• informations- och kunskapsspridning,
• ökat samarbete
• kompetenshöjning
• projekt som utvecklar området
• att påverka forskningsråd och stiftelser

En målsättning är att genom att framföra gemensamt formulerade behov, öka satsningen på utmattningsrelaterade områden i första hand på nationell nivå.

UTMIS arbetar dessutom för ett starkare internationellt samarbete i utmattningsfrågor. Bland annat är styrelsen för UTMIS samtidigt nationell organisation för ESIS (European Structural Integrity Society).


Kontakta oss: info@utmis.org

Ordförandeposten innehas av Jörgen Larsson som arbetar för RISE – The Swedish Research Institute

The RISE institutes Innventia, SP, and Swedish ICT have merged in order to become a stronger research and innovation partner. Through our international collaboration programmes with academia, industry, and the public sector, we ensure the competitiveness of the Swedish business community on an international level and contribute to a sustainable society. Our 2,200 employees support and promote all manner of innovative processes, and our roughly 100 testbeds and demonstration facilities are instrumental in developing the future-proofing of products, technologies, and services. RISE Research Institutes of Sweden is fully owned by the Swedish state. www.ri.se

Contact us: info@utmis.org