I Timrå går företagen före Webbversion
118 Event header woman 640x250
1x1 1070 Jenny Engstr%c3%b6m ny
1x1
Välkommen på frukost under ledning av Jenny Engström
Årets första frukost, vi bjuder på spännande och kreativ inspiration
Fiberbankarna kring vår kust, vad innehåller de och går det att använda vedämnen från fiberbankarna till att framställa nya och nyttiga produkter?
Digitala tvillingar, vad är det? En kortare presentation under frukosten och möjlighet att anmäla sig ett längre event efter frukosten

Handelskammaren berättar om möjligheten att delta i ett utvecklingsprogram inom området Employer Branding.
Kompetensförsörjning är en utmaning för flertalet företag, så också i Timrå. Men hur ser behovet ut och vad kan vi göra?

Akadia bjuder på trolleri och berättar om sin företagsresa.
Dessutom kommer Sälj UF och berättar om sin affärsidé.


Representanter från Timrå kommun finns på plats under frukosten för att svara på frågor som rör bygglov, miljöfrågor, upphandling, gator, exploatering mm.
109 Icon kalender
23 januari
2020
108 Icon klocka
Kl. 07.30-09.30
107 Icon pin
Sundsvall/Timrå Airport
Anmäl dig här
Gäster
1066 Fiberbankar 640x640transp
Fiberbankar

Fiberbankar på Östersjöns kustnära bottnar innehåller giftiga ämnen som hotar vår miljö och hälsa men också stora mängder restprodukter från skog och massatillverkning.

Kan vi upptäcka dessa föroreningar med modern röntgenteknik? Kan vi använda naturens egen förmåga såsom svampar, växter och bakterier för att rena havet?
Och går det egentligen att framställa nya och nyttiga produkter av de vedämnen som finns i fiberbankarna? Lyssna till forskarna Börje Norlin och Erik Hedenström på Mittuniversitetet som berättar om projekten MiLo – Miljön i kontrolloopen och BioRem Fiber. Projekten är finansierade av EU:s regionala utvecklingsfond, Region Västernorrland och Timrå kommun samt ett flertal företagspartners.

Läs mer här
1071 Employer branding Handelskammaren 640x640transp
Employer branding for lunch
Är ditt företag intresserad av att arbeta mer djupgående med ert arbetsgivarvarumärke och attrahera, rekrytera och behålla rätt kompetens? Nu ger Huse Be, Handelskammaren Mitt, Näringslivsbolaget Sundsvall och Näringslivskontoret Timrå ditt företag chansen att vara ett av ett tiotal företag i Västernorrland som får delta i ett utvecklingsprogram inom området Employer Branding.

Olivia Åsberg från Handelskammaren berättar mer om detta.
1065 digitala tvillingar 640x640transp
Digitala tvillingar
Digitala tvillingar är simulerade kopior av verkliga maskiner, byggnader, system samt hela städer och kan underlätta underhåll och felsökningar.

Benny Thörnberg är projektledare för projektet och kommer under frukosten berätta lite kort om Digitala tvillingar. Efter frukosten välkomnar Timrå kommun och Mittuniversitetet till en inspirerande förmiddag där du får veta mer om projektet. Sweco, Optimation och Mittuniversitetet kommer att berätta om olika case samt möjligheter och utmaningar med den nya tekniken!

Läs mer och anmäl dig till eventet här, senast den senast den 20 januari

1068 Arbetskraft 640x640transp
Kompetensförsörjning
Kompetensförsörjning är en utmaning för flertalet företag, så också i Timrå. Men hur ser behovet ut och vad kan vi göra?
Under våren kommer några aktiviteter att ske för att arbeta vidare med frågan om kompetensförsörjning.
Ann-Sofie Söderlind och Mikael Berggren från Länsstyrelsens projekt ”Integration och Tillväxt” berättar om deras företagsbesök hos de som har konkreta behov av personal.
Timrå Näringslivskontor deltar på MIUNs arbetsmarknadsmässa i februari. Vill du förmedla dina arbetskraftsbehov via oss?
1067 Arkadia 2 WEB 640x640transp
Gycklaren Arkadia
Charlie Chaplin sa "En dag utan skratt är en bortkastad dag". Arkadias vision är att inga dagar ska bli bortkastade!

Våren 2018 vann Arkadia Svenska Mästerskapen i trolleri och kan tituleras: Svensk Mästare och Grand Prix-vinnare i Scenmagi. Sommaren 2019 deltog Arkadia på Penn & Telles TV-program ”Fool Us” som spelades in i Las Vegas

Denna morgon kommer vi få höra om Arkadia Anders Sebrings resa som företagare och se några av hans tricks.

Läs mer om Arkadia här

1069 UF   S%c3%a4lj 640x640transp
Sälj UF
Samantha Sjöberg, Christoffer Villanueva Ahumada, Isak Söderkvist och Tobias Lemon är fyra elever på Timrå gymnasium som driver Sälj UF.

Deras affärsidé är att företag billigare och lättare ska kunna underlätta sin situation som företagare genom att låta oss sälja deras produkter/tjänst.
Säljbolag "Sälj UF" riktar sig framförallt till andra UF företag men även andra företag som behöver hjälp att få ut sina produkter bland konsumenterna.

Företag sålde mest av alla på den lokala UF mässan i Sundsvall 2019. Samantha Sjöberg vann även pris som årets säljare på samma mässa 

Läs mer om Sälj UF här
Program
07.30        Frukost och tid för mingel
08.00        Program från scenen
08.25        Paus
08.40        Programmet fortsätter
09.00        Tid för mingel
Norrlands bästa företagsklimat & Topp-10 på service till företag
Om du inte önskar mer nyhetsbrev ifrån oss klicka här. Avanmälan/Unsubscribe