Exotiska resor sedan 1993 Webbversion
1586 Banner Sun Aqua Vilu Reef 5%2c ny
10 juni 2021
Tre pärlor på Maldiverna!
Månadens nyhetsbrev kommer att handla om tre hotell i den lokala hotellkedjan Sun Siyam på Maldiverna som ett team från Tour Pacific, bestående av Helena Ragnemark, Camilla Englesson och Lars Jönsson, besökte i april i år.

Vi på Tour Pacific reser regelbundet och besöker våra resmål, allt för att kunna ge våra kunder bästa möjliga service! Vi testar och kvalitetssäkrar hotellen innan vi föreslår dem till våra kunder.

Vi önskar er en härlig sommar! ☀️
1601 M Iruveli floating breakfast
Frukost i poolen – den nya trenden på Maldiverna!

Det började som en knasig idé för ett par år sedan och nu har snart alla hotellen följt efter. Det handlar i praktiken om en room service frukost som i stället för att serveras på ett bord med stolar läggs i poolen och flyter på ytan! Sen hoppar man i och intar godsakerna stående i poolen eller hur man nu vill.

Tour Pacifics vd Lars testade detta på sin födelsedag i april:

"Jag har sett otaliga bilder på Instagram det senaste året och har tyckt att det sett fånigt och obekvämt ut, men det var faktiskt en kul upplevelse när jag äntligen fick prova själv! Och jag tog selfies till min Instagram…haha. Sen var det skönt att vara tillbaka till buffén i restaurangen morgonen därpå och sitta i torra kläder, det måste jag erkänna!"

1597 M Sun Aqua Vilu Reef Deluxe beach villa
Sun Siyam Vilu Reef - kvalitet till bra pris
Med ett underbart klimat, vajande kokospalmer och turkosa laguner är en resa till Sun Siyam Vilu Reef den ultimata paradisresan!

Boka nu och få upp till 20% i rabatt på boende och all inklusive.
Pris efter rabatter från 28 900 kr per person - 9 dagar/7 nätter, all inclusive, sjöflyg och flyg i ekonomiklass från Stockholm t/r. Ord pris: 32 900 kr/person

Boka senast 31 juli 2021!

Läs mer om erbjudandet här!
1596 Lars frukost Vilu Reef
Lars gillade Vilu Reef så mycket att han bokade en resa hit med familjen!
På vår studieresa till Sun Siyams tre pärlor på Maldiverna så startade vi med Vilu Reef. 

Med sina 100 villor är ön ganska liten och intim och man går lätt runt ön på 20 minuter, inkl fotostopp. Detta var Lars andra besök på ön och vid första besöket för några år sedan var han inte nöjd med matutbudet som då begränsade sig till buffe, buffe och buffe! Nu har man byggt en ny strandrestaurang med Italiensk meny på lunchen och Indiskt på kvällen. Det finns även grillrestaurang på stranden sedan tidigare och båda dessa a la carte restauranger ingår numera i hotellets all-inclusive, tillsammans med huvudrestaurangen. Läs Lars berättelse:

"Det är alltid spännande att komma tillbaka till ett hotell efter några år och se vad som förändrats. Med Vilu Reef hade allt förändrats till det bättre! Med tre olika temarestauranger, kombinerat med en buffé så har man ett varierat matutbud som man inte hinner tröttna på. Men maten i all ära, mest spänd var jag på att se om husrevet var lika spännande som jag mindes det. Så med fenor och cyklop i högsta hugg begav jag mig raskt till andra sidan av ön, där man ser den lokala ön på andra sidan sundet. Redan från stranden ser man den skarpa gränsen där det turkosblåa övergår till mörkblått – Vilu Reefs berömda korallvägg!

Bara två simtag från stranden och en helt annan värld öppnar sig framför mina ögon – en myriad av tropiska fiskar i alla former och storlekar – och jag låter strömmen föra mig framåt, stilla flytande på vattenytan. Solens strålar genom vattnet träffar de färgglada fiskarna och man får känslan av att simma i ett stort akvarium. Lyckokänslor!! På vägen tillbaka in i den grunda lagunen så letar jag efter korallen där clownfiskarna höll till, fanns den kvar? Ja, men tänka sig – I found Nemo!

Vilu Reef är verkligen prisvärt för att vara Maldiverna och man får mycket för pengarna, kombinerat med de fina sandstränderna och ett av Maldivernas bästa och mest tillgängliga husrev så är denna ö en riktig pärla! Jag blev så kär i ön så jag bokade in syskon, syskonbarn och mamma 77 år på en generationsresa hit redan nu i höst! Längtar redan tillbaka!
"

Läs mer om Vilu Reef här!
1594 M Iruveli ankomstpir
Lyx med egen pool - Sun Siyam Iru Veli

Bo på vackra Iru Veli! Boka nu och få upp till 35% i rabatt på boende och all inklusive. 

Pris efter rabatter från 31 900 kr per person - 9 dagar/7 nätter, all inclusive, sjöflyg och flyg i ekonomiklass från Stockholm t/r. Ord pris: 41 400 kr/person

Boka senast 31 juli 2021

Därför ska du välja att bo på Iru Veli: 
  • Prisvärd lyx
  • Snygg, modern design i både villorna och allmänna ytor
  • Alla villor har egen pool
  • Generös All-inclusive
  • Fyra olika restauranger ingår i priset
  • Minibar och egen vinkyl som fylls på varje dag med kalla drycker
  • Värdekupong på 100 dollar per person att använda en gång i hotellets spa
  • Eller använd värdekupongen till tre fria dyk!

Läs mer om erbjudandet här!

1592 Helena p%c3%a5 Iru Veli 640x640transp
640x640transp Helenas egna ord om Iru Veli
640x640transp "Under mitt senaste besök på Maldiverna fick jag förmånen att bo ett par nätter på det nybyggda Sun Siyam Iru Veli. Ett härligt hotell på en långsmal ö där man väljer om man vill bo i en mysig strandvilla med pool, eller i en villa över havet (även den med pool såklart!)

Hotellets generösa och överdådiga Premium All-Inclusive erbjuder bl a champagnefrukost, val av flertalet restauranger och det mesta i dryckesväg ingår också inklusive en välfylld minibar. Det är härligt att kunna välja var man vill inta sina måltider; en favorit är restaurangen Aqua Orange där man sitter med fötterna i sanden nästan nere vid vattenlinjen och hör vågorna slå in. Hotellet erbjuder två pooler, varav en är enbart för vuxna. Här serveras även härliga luncher under palmerna.

Oslagbart för detta hotell är att det även ingår flera dyk för den som är certifierad dykare.  Det ingår även tre olika utflykter, gratis hyra av kajaker, SUP och paddelbåt och snorklingsutrustning."

Läs mer om Iru Veli här! 
1599 IruFushi  Deluxe Beach Villa Pool 0373
Sun Siyam Iru Fushi - prisvärt och lyxigt för familjer
Här finner du vackra stränder, äter bra mat och det är gratis för barn under 15 år!

Sun Siyam Iru Fushi  ligger i norra Maldiverna och transfern med sjöflyget hit tar ca 45 minuter. Iru Fushi är en relativt stor ö som har puderfin bred sandstrand. Att börja dagen med en barfotapromenad runt ön i morgonsolen och sedan avsluta med ett morgondopp innan frukost är just vad Maldiverna handlar om! För den som gillar stor variation på mat är detta ett himmelrike, om man väljer All-Inclusive.

Läs mer om Iru Fushi här!
1598 Helena Camilla och Lars Iru Fushi
Camilla berättar om Sun Siyam Iru Fushi
Det tredje och sista hotellet på vår resa var Sun Siyam Iru Fushi. 

Det är också den största ön och perfekt för den rastlöse som vill att det ska hända lite mer. Vår kollega Camilla blev väldigt förtjust i ön, läs hennes berättelse:

"Har precis kommit hem från en fantastisk resort på alla sätt och vis. Iri Fushi är en relativ stor ö med ett utbud som passar alla, både par och barnfamiljer. Själv bodde jag i en vattenvilla med jacuzzi och en egen butler som ser till att du får 110% service. Vill du hellre bo på stranden så välj en villa med pool; stora generösa rum och skönt att kunna ta ett sent dopp innan läggdags. 


Restaurangerna är fantastiska och här skall du boka ”dine around” så har du hela sju a la carte restauranger att välja mellan med olika teman från hela världen! 

För dig som gillar dykning så är dykcentret fantastiskt, väldigt välskött och många olika fantastiska ”dive sites” att åka till. Jag upplevde ett magiskt dyk men också en ”sunrise snorkling” där vi simmade med tio mantas i över en timma, värt varje minut att stiga upp kl 6! Även de minsta barnen kan följa med på en sådan tur. 

Ett plus om du åker som par och inte vill ha massor av barn omkring dig är att det finns en ”vuxenpool” med en magisk solnedgång. Jag är helt såld på denna ö och hit kommer jag absolut åka tillbaka till med familjen!"

Läs mer om Iru Fuhi här!
1593 Emirates
Planerar du en resa till Seychellerna, Maldiverna eller Mauritius i höst eller vinter?

Flygbolaget Emirates har precis idag lanserat en priskampanj till dessa resmål:

Boka senast: 27 JUNI 2021
Resperiod: 1 september-9 december 2021
Flygpriser: Från 8200 kr

Visste du att 
Många hem/reseförsäkringarförsäkringar gäller trots att UD avråder! Kolla era villkor! Är det så att din försäkring inte gäller kan du köpa Goudas reseförsäkring via oss. Den gäller även för Covid-19 och omfattar vårdkostnader vid akut sjukdom. Dessutom gäller Goudas reseförsäkringar till länder som UD avråder ifrån just nu.

UD avråder just nu för icke nödvändiga resor utanför EU. Detta kan både komma att hävas tidigare eller förlängas.

Kontakta oss på Tour Pacific om du vill veta mer!
1600 Instagram 210610
Följ oss på sociala media
Följ oss gärna på Facebook och Instagram där vi inspirerar, informerar och tipsar!

Specialisten på exotiska paradis i världen; Australien, Nya Zeeland, Söderhavet & Indiska Oceanen sedan 1993.

Låt oss arrangera din nästa resa! 
Läs mer och inspireras av Maldiverna på vår blogg!
$$$open$$