Exotiska resor sedan 1993 Webbversion
1586 Banner Sun Aqua Vilu Reef 5%2c ny
8 december 2021
Nu reser vi igen - följ med oss till Maldiverna!
Tour Pacifics medarbetare har varit ute och rest under hösten, detta kommer vi berätta om i en serie nyhetsbrev under tre veckor där ni kan följa Lars, Jessicas och Anders underbara resor till Maldiverna. Nu när UD släppt den generella reseavrådan är suget större än på mycket länge. Vi har själva längtat efter att komma ut i världen och upptäcka exotiska platser, vi vill samtidigt visa våra kunder hur underbart det är på resmålen! Följ med oss på våra resor, vi delar gärna med oss av våra erfarenheter!

I veckans nyhetsbrev kan ni läsa om Lars generationsresa på mysiga Vilu Reef och Iru Veli. Nästa vecka tar Jessica med er till två av Sun Siyams andra hotell, en resa hon gjorde med sina pojkar som upplevde Maldiverna för första gången! I vårt tredje och sista nyhetsbrev från Maldiverna berättar Anders om sin familjeresa.

Tillsammans har vi på Tour Pacific besökt Maldiverna över 40 gånger och vi har testat över 60 hotell!

Vi vet var du ska bo och vilka hotell som passar dig bäst!
1662 m Vilu reef lars
1661 m vilu reef Lars1
Mysig generationsresa på paradisön Vilu Reef
Tour Pacifics vd och ägare tog med föräldrar, syskon och syskonbarn på en generationsresa till Maldiverna i september 2021. Målet för resan var ön Sun Siyam Vilu Reef, en ö känd för sitt lättillgängliga husrev bara några meter från stranden.

Maldiverna lämpar sig extra bra för en generationsresa för här finns något för alla åldrar. Och väl framme på sin ö så är man samlade på ett och samma ställe och det är lätt att hålla ihop familjen. Valet av Vilu Reef byggde på en blandning av mysigt boende, varierande restaurangutbud, nära till snorkling och ett väldigt förmånligt pris! Bodde gjorde de i bungalow på stranden.

Dagarna fylldes av sol, bad och allehanda vattensporter. Både kajaker och Stand Up Padel ingick och ledde till många glada skratt. Varje dag utforskades husrevet som var fullt av tropiska fiskar och små revhajar. Ön är en riktig paradisö med fotogeniska palmer med rätt vinkel för perfekta bilder. Östra sidan har en grund lagun där man gärna ligger och plaskar i sällskap av en baby reef shark eller två.

Åker man ett stort gäng (i detta fall 13 personer) så hjälper hotellet till med att duka långbord i restauranger och på stranden så alla kan sitta och äta tillsammans. Lars berättar att personalen var väldigt trevliga och tillmötesgående och bjöd t o m in till en vänskapsmatch i strandfotboll!

Vill du också uppleva Vilu Reef? Vi har paketresor från 29 900kr per person,
läs mer här
Lyxigt med egen pool på Iru Veli
Generationsresan avslutades på Vilu Reefs systerhotell Sun Siyam Iru Veli, bara 15 minuter bort med båt. Gruppen tyckte att det kändes ganska roligt att byta hotell och testa något nytt efter fem dagar när de provat det mesta de gillade på restaurangmenyerna och ville ha lite omväxling.

"Efter en häftig båtfärd där vattnet yrde så kom vi fram till nyöppnade Iru Veli, ett läckert lyxhotell där alla villorna har privata pooler. Här överraskades alla med att få en villa ute på vattnet och egen stege ner i havet! Här ville vi helt enkelt inte lämna vår villa", säger Lars med ett stort leende på läpparna!
1663 m breakfast
En populär gimmick på Maldiverna är att få frukosten levererat till sin villa och serverad på en flytande bricka i poolen. Det kallas för ”floating breakfast” och är en kul grej att testa någon gång under vistelsen, det underlättar dock om man har egen pool! Här är det mamma Gunborg och Leif som njuter av en god, men blöt, frukost!

Vi har paketresor till Iru Veli från 38 900kr per person. Läs mer och låt dig inspireras här
Mera Maldiverna
När resten av släkten rest hem passade Lars på att stanna kvar och  uppleva två hotell som ligger på bekvämt avstånd från internationella flygplatsen.

Både Angsana och systerön Banyan Tree är pyttesmå öar, ca 2,5 hektar stora. Det är också detta som gör dem så speciella. De ca 500 meterna sandstrand som omsluter öarna, tar mindre än tio minuter att gå runt. Öarna är också omgivna av korallrev 360 grader, vilket är ganska unikt!
1665 s Angsana
1666 s angsana1
Angsana Ihuru - En riktig kurreduttö!
Angsana har både restaurang på stranden och en läcker bar med friska fläktar från havet och såklart fantastisk utsikt.

Här är man barfota hela dagen och njuter av att bara vara. Eftersom husrevet omger hela ön kan man utforska undervattensvärlden och göra nya upptäckter varje dag!
Banyan Tree Vabbinaru - litet och exklusivt
Här har alla villor egen pool och stora privata ytor utomhus, både på stranden och i trädgården. Man har flera avkopplande platser att välja mellan när man bara vill slappna av. Välj mellan dagbädden vid poolen, solsängar på stranden, egen strandhydda med madrasser eller varför inte en hängmatta under palmbladen.

Ön erbjuder riktigt bra snorkling, bara fåtal meter från stranden. Är du en riktig gourmet? Då gör Banyan Tree dig inte besviken!
1668 m BTV
Härlig utsikt från den sköna sängen.
640x640transp 1697 flyg i solnedg%c3%a5ng beskuren
Vi har platser kvar till jul!
Längtar du till sol och värme?

Vi har fortfarande platser kvar till Maldiverna. Räkna med ca 50.000kr/person för 7 nätter med all inclusive och flyg. Prisexempel avser 18-27 december.

Kontakta oss så skräddarsyr vi din julresa!
Bo nära flygplatsen eller långt bort? Varför inte både och!
En vanlig fråga vi får från våra kunder är om man ska bo nära flygplatsen för att ha kortare transport till hotellet eller om det är bättre att bo längre bort för att få mer av en avlägsen Robinson-känsla?

Många förknippar Maldiverna med sjöflygplan där man lyfter från och landar på vattenytan. Åker man sjöflyg till hotellet så kommer man långt bort från all civilisation! När det gäller hemresan så går de flesta internationella flygen på kvällen och då kan det hända att man få flera timmars väntetid på Male flygplats eftersom de sista sjöflygen lämnar hotellen runt 15 på eftermiddagen.

Bor man istället på båtavstånd så är oftast avresetiderna mer flexibla och ju närmre hotellet ligger flygplatsen ju oftare går båtarna. Därmed kan man stanna längre på sitt hotell och njuta mer av de sista timmarna innan det är dags för hemfärd. Det finns hotell som ligger bara tio minuters båtfärd från flygplatsen och det finns de som ligger minst en timme bort!

Det blir därför vanligare att kombinera två hotell. Det första hotellet ligger längre bort och nås med sjöflyg och sedan avslutar man semestern med några nätter på båtavstånd från flygplatsen. Vissa hotellöar ligger dock väldigt nära flygplatsen, huvudstaden och olika industriöar och det kan innebära störande utsikt, ljud m.m. Vi på Tour Pacific vet vilka hotell som ligger bäst till!

Angsana och Banyan Tree som vi skrivit om ovan är jättebra hotell att avsluta sin Maldivernavistelse på, hör av dig till oss så tar vi fram ett trevligt kombinationsförslag! Maila oss här eller ring 042-179500
1680 Plantation island resort1
Visste du att...
…det går att gifta sig på en strand i Söderhavet, Seychellerna eller Mauritius!
Vi på Tour Pacific hjälper till med alla dokument och förberedelser för att göra detta till ett minne för livet.

Är du redan gift? Varför då inte återbekräfta kärleken till varandra genom att förnya era löften? Ceremonin är den samma som vid vigsel, men utan den juridiska delen och förutom resmålen ovan kan man även ha en romantisk och oförglömlig stund på t ex Maldiverna och Tahiti.

Kontakta oss på Tour Pacific om du vill veta mer!
1696 Snorkling in Great Barrier Reef liten enspalt 640x640transp
640x640transp Att resa under pandemin
640x640transp Vi måste förhålla oss till att leva med en pandemi i flera år framöver. Därför är också viktigt att ta reda på fakta kring det resmål du vill besöka. Det är nödvändigt att veta vad som krävs av dig som resenär. Det är därför du ska boka din resa med en specialist! Vi hjälper dig från A till (din) Ö.

Under stor del av pandemin har våra kunder rest på semester och haft en härlig upplevelse. Hela resan genomsyras av hög säkerhet, medvetenhet och hygienkrav.

Läs mer här:  Att resa under en pandemi

1693 7X2A6111297x325 nyhetsbrev ny
1691 7X2A57800 400x600hemsida nyhetsbrev
Res tryggt med Tour Pacific - vi finns här för er!
Vill du planera drömresan tillsammans med en passionerad resespecialist ska du kontakta oss på Tour Pacific. Anders och Helena tar hand om dina reseförfrågningar.

Vår kunskap är din trygghet!

Kontakta oss redan idag

1600 Instagram 210610
Följ oss på sociala media
Följ oss gärna på Facebook och Instagram där vi inspirerar, informerar och tipsar!

Specialisten på exotiska paradis i världen; Australien, Nya Zeeland, Söderhavet & Indiska Oceanen sedan 1993.

Kontakta oss för din nästa drömresa!
Läs mer och inspireras av Maldiverna på vår blogg!
$$$open$$